NEWS
HALF MARATON S

Grad umirovljenicima sufinancira dopunsko zdravstveno osiguranje sa 420 kuna – prijave u tijeku

grad-zgrada
24.10.2022. 17:58; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad umirovljenicima sufinancira dopunsko zdravstveno osiguranje sa 420 kuna – prijave u tijeku

Grad Poreč-Parenzo i ove godine, ususret kraju godine i blagdanima, nastavlja s isplatom novčanih naknada za dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenika, kao i osoba koje su starije od 65 godina i nisu u mirovini. Grad će na ovaj način darovati s iznosom od 420,00 kn oko 3.000 svojih građana.

Prikupljanje prijava krenulo je početkom listopada, a kako napominju u nadležnom upravnom odjelu za društvene djelatnosti, do sad je već zaprimljeno oko 1300 zahtjeva, isplaćeno je 800 zahtjeva, te se zahtjevi zaprimaju do 15.11., ali će po potrebi taj rok biti i produžen.

Detalje o zahtjevima možete pronaći na ovom LINKU.

Kao Grad koji skrbi o svim skupinama građana tijekom cijele godine, porečki umirovljenici i osobe starije od 65 godina ostvarit će i brojna druga prava i naknade  – uz sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja, Grad uplaćuje dodatak na mirovinu umirovljenicima s najnižim prihodima svakoga mjeseca, sufinancira komunalnu naknadu i odvoz otpada, sufinancira smještaj stalnog i poludnevnog boravka u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč i to do 55% iznosa cijene, sufinancira i ostale programe u Domu za starije i nemoćne Poreč poput medicinske rekreacije i posudbe medicinskih pomagala, programa hospicija i pomoći i njege u kući, pripreme i dostave toplog obroka, te sufinancira rad udruga umirovljenika.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email