NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Grad Poreč i ove godine sufinancira prijevoz srednjoškolcima, a učenicima osigurava i druge potpore

99184
05.09.2023. 11:27; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Grad Poreč i ove godine sufinancira prijevoz srednjoškolcima, a učenicima osigurava i druge potpore

Počela je nova školska godina, a Grad Poreč nastavlja s osiguravanjem naknada za svoje učenike, kako bi osigurao jednake uvjete i mogućnosti za obrazovanje, bez obzira na njihov socijalni status.  

Tako Grad Poreč učenicima slabijeg imovinskog stanja osigurava naknade za prijevoz učenika, naknade za prehranu u osnovnim školama i besplatan produženi boravak, pokriva troškove udžbenika za učenike srednje škole, te radnih bilježnica, bilježnica i ostalih radnih materijala učenicima osnovnih škola, dok se svim učenicima Posebnog odjela osigurava sav potreban obrazovni materijal. Grad osigurava i stipendije iz socijalnog programa za učenike i studente, a ukupno se za potrebe učenika slabijeg imovinskog stanja iz gradskog proračuna na godišnjoj razini izdvaja oko 100 tisuća eura.

Dodajmo i kako dodatnih više od 470 tisuća eura iz gradskog proračuna osigurano je za učeničke i studentske stipendije, produženi boravak za sve niže razrede u porečkim osnovnim školama te sufinanciranje prijevoza svim srednjoškolcima koji se školuju van Poreča.

Napomenimo kako i Grad Poreč izdvaja trećinu svojeg proračuna za obrazovanje i predškolski odgoj – 15.982.820,00 eura, te je među pet hrvatskih gradova koji izdvajaju najviše za obrazovanje po glavi stanovnika.

Obrasce za su/financiranje troškova kupnje drugih obrazovnih materijala učenicima osnovnih škola te udžbenika i drugih obrazovnih materijala učenicima srednjih škola za 2023./2024. godinu možete preuzeti OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email