NEWS

glasOmVITA- Mali projekti za bolje sutra Pučkog otvorenog učilišta Poreč

glasOmVITA_ sastanak partnera POUPoreč, DND POreč i Marina Radošić
15.09.2022. 23:00; ; Početna / Kultura / glasOmVITA- Mali projekti za bolje sutra Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Budući da se kvaliteta života u nekoj zajednici mjeri prema kvaliteti života njenih najranjivijih skupina i pojedinaca, projektom glasOmVITA Pučko otvoreno učilište Poreč cilja upravo podignuti ukupnu kvalitetu života u našem gradu proširenjem usluga slijepim i slabovidnim osobama i upoznavanjem građana s izazovima s kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Pučko otvoreno učilište Poreč za projekt glasOmVITA dobilo je potporu na natječaju Mali projekti za bolje sutra. Financira ga Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina Istarske županije. Projekt se provodi u partnerstvu s Društvom “Naša djeca” Poreč i ima dva osnovna cilja: prvi je senzibiliziranje javnosti, pogotovo djece na izazove s kojima se slijepe i slabovidne osobe susreću u svakodnevnom životu, a drugi je obogaćivanje fonda zvučnih knjiga opremanjem tonskog studija i edukacijom volontera koji će čitati i snimati knjige za potrebe slijepih i slabovidnih osoba ne samo u gradu Poreču, nego na području čitave Hrvatske i šire.

Na partnerskom sastanku održanom u srijedu, 14. rujna dogovoreni su datumi i podijeljena zaduženja pojedinih članica projektnog tima koji vodi Anita Pilat a u kojem je, osim predstavnika projektnih partnera i stručna suradnica Marina Radošić. Ona će kroz projekt biti educirana snimati čitače i čitačice – volontere, jer se održivost ovog projekta ogleda u nastavku aktivnosti, jednom kad se opremi tonski studio i angažiraju volonteri i volonterke čitači/ce.

Kroz projekt će, osim opremanja tonskog studija i snimanja dviju zvučnih knjiga, do početka prosinca DND organizirati četiri susreta/radionice s osnovnoškolskom djecom, koje će pod nazivom Kako slijepi čitaju voditi Marina Radošić.

Posebna kvaliteta ovog projekta ogleda se u edukaciji i uključivanju Marine Radošić u projektne aktivnosti koja je idejna začetnica ovog projekta, a kao stručna suradnica uključena u provedbu doprinosi kvalitetnoj realizaciji svih zadanih ciljeva.

Pozivamo vas da se pridružite volonterskom timu popunjavanjem obrasca putem linka https://forms.gle/jKsYqGeF7HfG4xLE6   koji je dostupan na web stranici i društvenim mrežama Pučkog otvorenog učilišta Poreč  do 23. rujna. Nakon zaključenih prijava audicija za čitače/ice održat će se u utorak, 27. rujna u 18 sati u kazališnoj dvorani u Poreču.  

Print Friendly, PDF & Email