NEWS

EKOLO, festival kulture življenja, u velikom stilu zatvara svoj ovogodišnji program

Branko_Gulin
02.06.2022. 13:58; ; Početna / Kultura / EKOLO, festival kulture življenja, u velikom stilu zatvara svoj ovogodišnji program

U petak, 3. lipnja s početkom u 20 sati zatvara se festival Ekolo i širom se otvaraju vrata Učilišta. U prostorima foajea, kazališta, podruma i Male galerije Učilišta možete pogledati prezentaciju triju radionica, izložbu venecijanskog umjetnika Claudija Grassettija, izložbu Branka Gulina i poslušati novi album Barbare Munjas. 

Ekolo je festival u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč koji, s podnaslovom kultura življenja, već četvrtu godinu zaredom građanima Poreča i posjetiteljima donosi širok spektar kulturno-edukativnih sadržaja. Tematizirajući kulturu područja, ona se ujedno i stvara, njeguje i neprestano propitkuje kroz objedinjavanje svih programa i ciljeva Učilišta u ovaj šarolik festival. Ove je godine više od 400 sudionika pokazalo svoja umijeća te je u 17 dana, počevši od 18. svibnja, održano 26 programa – 8 koncerata, 4 izložbe, 4 kino projekcije, 3 predstave, 3 radionice, 2 vođene ture gradom, 1 predstavljanje knjige i 1 otvorena kazališna proba.

Posljednju ovogodišnju priliku da budete dijelom Ekola možete iskoristiti ovoga petka. Program počinje u 20 sati u foajeu predstavljanjem književne radionice koja se održala pod vodstvom Staše Aras. Na istom mjestu, u sklopu ciklusa Tornaj se doma – Torna casa, možete pogledati i rad Branka Gulina pod nazivom Posljednja večera (Radničkog savjeta brodogradilišta Uljanik) iz slikarskog ciklusa Energetske monokromije.

U 20.30 silazi se u podrum, u atelje radionice eksperimentalnog tiska, koju je vodio Valter Černeka. Izrađeno je više od 100 grafika, te je na izložbi moguće pronaći nešto i za svoje zidove. Paralelno s time u Maloj galeriji može se pogledati i izložbu grafika i radova u staklu venecijanskog umjetnika Claudija Grassettija naziva Venezia crepa. Radovi kroz vizual venecijanskih pročelja tematiziraju krhkost grada u odnosu na turizam.

Glavni događaj večeri počinje u 21 sat s koncertom Barbare Munjas. Domaća glazbenica osebujnog stila predstavit će svoj hvaljeni album prvijenac Right place & right time. Munjas je na glazbenoj sceni već 15 godina, prvo kao članica Gustafa, zatim u vlastitom bendu Barbari, a sada pod svojim imenom kreće u novu avanturu. Nakon koncerta, u 23 sata, u mraku foajea kazališta prikazat će se desetominutni dokumentarni film koji portretira padobransku reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata na vježbama u Poreču. Film je nastao na filmskoj radionici pod vodstvom Ivana Tripara, Bele Bračko-Milešević i Karle Carević.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti online preko rezervacijskog sustava na poveznici ili na blagajni Učilišta.

Budite i vi dio festivala Ekolo, uživajte, učite, stvarajte, opustite se u dokolici festivala kulture življenja. Programe i događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč možete pratiti na društvenim mrežama FACEBOOK i INSTAGRAM.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email