NEWS

Biciklistička utrka za vikend: vozači, pripazite na bicikliste!

08.03.2024. 22:05; ; Početna / Obavijesti / Biciklistička utrka za vikend: vozači, pripazite na bicikliste!
biciklisti

Budući da se ovog vikenda održava biciklistička utrka, na cestama će biti više biciklista te će se povremeno zatvarati promet tako da policija poziva vozače na dodatan oprez   

Predstojećeg vikenda od 09. do 10. ožujka 2024. godine na istarskim prometnicama održati će se druga i treća etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke pod nazivom „Istarsko Proljeće“, na kojoj sudjeluje oko 170 biciklista, prateće službe i osiguranje, kako slijedi:

  • II etapa, dana 09.03.2024. godine, na itinereru: Novigrad – Tar – Labinci – Višnjan – Žužići – Baderna – Sv.Lovreč – Dvigrad – Kanfanar – Žminj – Sv.Petar u šumi – Tinjan – Muntrilj – Škropeti – Karojba – Motovun – Livade – Oprtalj – Buje – Marušići – Kremenje – Livade – Motovun, u vremenu od 11 do cca 15 sati, te
  •  
  • III etapa, dana 10.03.2024. godine, na itinereru: Pazin – Pićan – Sv. Katarina – Žminj — Dvigrad – Sv.Lovreč – Baderna – Višnjan – Tar – Novigrad – Brtonigla – Umag – cilj u Stella Marisu, u vremenu od 11,00 do cca 14,30 sati.

 

Zbog održavanja biciklističke utrke od strane policije i drugih osoba temeljem ovlaštenja (redara) povremeno će biti zatvorene dionice cesta, te mjesta starta i cilja, stoga pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Također, upozoravamo sudionike u prometu da se biciklistička utrka održava u uvjetima neposrednog zatvaranja cesta i zaustavljanja prometa prije nailaska i prolaska biciklista, međutim moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u utrci pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na moguće zaostale bicikliste. 
 

Print Friendly, PDF & Email