NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

12. i 13.11.2022. u Poreču završni turnir europskog Kupa prvaka u boćanju

Istra Poreč - Biston ilustracija 02
10.11.2022. 10:19; ; Početna / Sport i rekreacija / 12. i 13.11.2022. u Poreču završni turnir europskog Kupa prvaka u boćanju

U Poreču će se predstojećeg vikenda održati pravi boćarski spektakl, završni turnir europskog Kupa prvaka za boćare, najelitnije svjetsko klupskog boćarsko natjecanje. U boćarskoj dvorani Veli Jože će se u subotu i nedjelju, 12. i 13. studenoga za naslov prvaka Europe nadmetati četiri kluba, aktualni i dvostruki europski prvak, francuski Saint-Vulbas, šesterostruki europski prvak, talijanska BRB Ivrea, aktualni i dvostruki uzastopni prvak Hrvatske Biston iz Baške Vode i domaćin, aktualni viceprvak Hrvatske Istra Poreč.

O kvaliteti natjecanja najbolje svjedoči podatak da će u redovima St. Vulbasa, BRB Ivree i Bistona nastupiti čak pet od ukupno sedam aktualnih svjetskih prvaka sa u subotu u turskom Mersinu završenog Svjetskog prvenstva.

U subotu su na završnom turniru KEP-a na programu polufinalni susreti, od 9 sati St. Vulbas – BRB Ivrea, a od 15.30 sati Istra Poreč – Biston, dok se finale igra u nedjelju od 10 sati.

– Izuzetno smo počašćeni odlukom euroske boćarske federacije da nam dodijeli domaćinstvo tako značajnog sportskog događaja na čemu se zahvaljujem. S naše strane organizatora učinti ćemo sve šo je u našoj moći da ova dva dana kako sami natjecatelji tako i vjerujem brojni ljubielji boćanja koji će napuniti tribine Velog Jože uživaju u vrhunskom boćanju. Posebno bi se zahvalio Gradu Poreču, pokrovitelju ove značajne manifestacije, na pomoći i podršci u organizaciji, kao i Sportskoj zajednica Grada Poreča. Organizacija ovakve manifestacije još je jedan pokazatelj da je Poreč grad sporta, grad uspješnih sportaša i vizionara koji su razvojem sportske infrastrukture i velikom podrškom sportu općenito omogućili kako bavljenje sportom širokom krugu sportaša i rekreativaca, tako i organizaciju vrhunskih sportskih događaja, – rekao je predsjednik BK Istra Poreč i predsjednik OO Final Foura Damir Medica.

Član Izvršnog odbora europske boćarske federacije (FEB), ujedno i predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić je istakao da se Poreč u već niz navrata dokazao kao vrhunski organizator značajnih međunarodnih sportskih natjecanja što je i bio jedan od motiva FEB-i da dodjeli domaćinstvo ovako značajnog natjecanja porečkom boćarskom klubu.

– Biti će to drugo ovogodišnje značajno boćarsko natjecanje u Poreču, nakon proljetos održanog Final Foura hrvatske Superlige. No europski Final Four je svakako kruna klupske sezone u svijetu, natjecanje najvišeg ranga kojem će ovoga vikenda i naši domaći ljubitelji boćanja moću svjedočiti uživo, – naglasio je Peršić.

Novi trener Istre Poreč Milan Celija uz svekoliko poštovanje prema eminentnim sigurnim i mogućim suparnicima, počevši od Bistona u polufinalu, istakao je i naglašene ambicije porečkog kluba.

 – Nadmetati se sa samom svjetskom elitom i to pred domaćom publikom nama svakako predstavlja poseban motiv jer želimo dokazati da pripadamo ovom društvu. Pred nama su veliki izazovi, ali i željeni ciljevi, primarno plasman u finale u kojem još Istra Poreč nikada nije igrala, a ako tamo dođemo, sve je moguće, – naglasio je Celija.

Cijene ulaznica iznose 30 kuna za svako polufinale pojedinačno i 50 kuna za finale, te 70 kuna paket za sva tri susreta.

 

FOTOGRAFIJA: Detalj s ovogodišnjeg finala Super HBL Istra Poreč – Biston.

Print Friendly, PDF & Email