11. Zavičajni kviz Krasna zemljo – Meraviglioso paese održan je u petak, 5. studenog

254480138_4542541319158325_5038738334107762970_n
09.11.2021. 18:11; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / 11. Zavičajni kviz Krasna zemljo – Meraviglioso paese održan je u petak, 5. studenog

Nažalost, zbog epidemiološke situacije, održan je on line te učenici nisu, kao što je bilo uobičajeno, mogli terenskim radom potvrditi stečeno znanje nego se kvizom  provjeravalo samo teorijsko znanje o povijesti, tradicji, običajima i spomenicima Istre.

U takvom provjeravanju znanja učenici IV. razreda opće gimnazije Palo Bilić i Lara Stranić pokazali su izvrsno znanje te sa 100% točnih odgovara u najkraćem vremenu osvojili su prvo mjesto u konkurenciji  srednjih škola Istarske županije.

Čestitamo im na postignutom uspjehu te donosimo njihova promišljanja o natjecanju.

Paolo Bilić – Sudjelovanje na 11. zavičajnom kvizu, bilo je zanimljivo zbog toga što naučimo nešto o povijesti našega kraja. Također kviz je bio poprilično lagan te smo ga bez većih poteškoća riješili. Ponosan sam na naš uspjeh. Zahvaljujem se profesoru Torbici na ponavljanju koje je uvelike pridonijelo rezultatu.

Lara Stranić – Sudjelovanje na 11. Istarskom zavičajnom kvizu Krasna zemljo – Meraviglioso paese za mene je posebna čast. Zahvalna sam profesoru Torbici koji mi je ukazao povjerenje da predstavljam našu školu. Veseli me jer mi se pružila prilika pročitati literaturu o povijesti mojeg zavičaja i saznati mnogo stvari koje do tada nisam imala prilike naučiti. Također, kako volim izazove, a ovo je jedan od njih, zadovoljna sam jer smo Paolo i ja pokazali kako smo ravnopravna konkurencija istarskim srednjoškolcima u poznavanju činjenica iz povijesti i kulture zavičaja. Žalim jedino zbog toga što se natjecanje odvijalo online pa nismo bili u mogućnosti upoznati ostale natjecatelje i družiti se s njima. Nakon što smo završili s rješavanjem ispita, znala sam kako će rezultat biti dobar jer smo s lakoćom savladali sve zadatke, no ipak sam nestrpljivo iščekivala konačne rezultate. Ponosna sam na naš uspjeh!

SŠ Mate Balote

Print Friendly, PDF & Email