NEWS
valfresco

Zadnja ovogodišnja edukacija “Morski biolog na jedan dan” u subotu na plaži Materada (ispod hotela Materada)

Treća morska radionica_najava
04.09.2019. 14:43; Učitavanja: 80; Početna / Obavijesti / Zadnja ovogodišnja edukacija “Morski biolog na jedan dan” u subotu na plaži Materada (ispod hotela Materada)

Ljeto nam se bliži kraju i stoga pozivamo sve ljubitelje mora da nam se pridruže na plaži te kroz opuštenu atmosferu nauče nešto novo. 

U subotu, 7. rujna od 10 do 15h, na kupalištu Materada (ispod hotela Materada, pored restorana Sport) održati će se treća i zadnja ovogodišnja morska edukacija i druženje „Morski biolog na jedan dan“.

Edukacija se odvija u organizaciji Centra za invazivne vrste sa Instituta za poljoprivredu i turizam, te pod vodstvom biologinja dr.sc. Danijele Poljuhe i mag.oecol. Mirele Uzelac te vrijednih volontera Alin Brajković i Tima Webera.

Oduvijek su Vas zanimali odgovori na pitanja: „Jesu li spužve biljke ili životinje?“, „Zašto priljepak izgleda kao školjkaš a zapravo je puž?“, „Kako cvjetaju biljke ispod morske površine?“ i „Zašto se danas pojavljuju brojne strane invazivne vrste?“ onda su radionice morske biologije pravo mjesto za Vas.

Svi zainteresirani moći će zaroniti u obližnji plićak i naučiti prepoznavati česte vrste zelenih i smeđih algi, bodljikaša, školjkaša, spužvi, rakova ali i štetnih invazivnih vrsta koji nastanjuju Jadransko more.

Biologinje će biti na plaži cijeli dan a organizirane aktivnosti u sklopu radionica (zaron u more) će se odvijati nekoliko puta tijekom dana ovisno o broju sudionika. Za vrijeme radionica biti će izložen akvarij prepun morskih vrsta te će se odvijati razne tematske igre, puzzle, memory igre i bojanke za one najmlađe. Na kraju, zaviriti ćemo u mikro svijet zelenih algi i zooplanktona uz pomoć vodootpornih papirnatih mikroskopa, Foldscopa, koji ima mogućnost povećanja do čak 140 puta!

S obzirom na ograničen broj slobodnih mjesta, prijave zaprimamo do popunjenja mjesta na e-mail: [email protected], na broj telefona: 052 408 328 ili putem društvene mreže Facebook našeg Centra za invazivne vrste. Radionicu financira Grad Poreč, sudjelovanje je besplatno a namijenjena je sve dobne skupine! Za ovu radionicu biti će vam potrebna jedino ljubav prema moru i ako želite zaroniti s nama maska za ronjenje i ručnik za plažu.

Vidimo se u Poreču na radionicama, veselimo se Vašem dolasku!

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email