NEWS
valfresco

Usluga Poreč kreće s postavljanjem kamera za video nadzor na najkritičnijim točkama nepravilnog odlaganja otpada

20190822_134627
23.08.2019. 08:39; Učitavanja: 529; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Usluga Poreč kreće s postavljanjem kamera za video nadzor na najkritičnijim točkama nepravilnog odlaganja otpada

Usluga Poreč, kako je i najavljeno, uvodi video nadzor na pojedinim lokacijama postavljenih setova podzemnih i polupodzemnih spremnika za otpad na području grada Poreča – Parenzo.

Trenutno je u tijeku implementacija samog sustava koja će biti dovršena do kraja ovog tjedna, a konačno puštanje video nadzora u rad biti će kroz idući tjedan.

Usluga Poreč je i naručitelj ove usluge i voditelj obrade podataka prikupljenih putem video nadzora, a sve u cilju regulacije i praćenja te spriječavanja nepropisnih praksi vezanih za odlaganje otpada. Time tvrtka nastavlja svoju misiju postizanja proaktivne i učinkovite usluge gospodarenja otpadom na području grada Poreča – Parenzo, stoji u priopćenju iz Usluge.

Lokacije spremnika koje će biti pokrivene sustavom video nadzora su :

  • –           Ulica Jože Šurana
  • –           Šetalište dr. Ante Šonje
  • –           Parkiralište Okrugla Kula
  • –           Parkiralište Obala Matka Laginje
  • –           Ulica Giuseppe Caprin
  • –           Obala Maršala Tita
  • –           Ulica Mate Balote
  • –           Červar Trg Jugo
  • –           Červar Park Busola

Djelatnici Usluge Poreč su proteklih mjeseci pratila parksu odlaganja otpada na terenu te registrirali najktiričnije točke koje su upravo ove koje će od sada biti pod video-nadzorom. Ovaj korak dodatna je mjera s kojom se želi spriječiti neodgovorno ponašanje, nastanak i širenje kritičnih točaka za odvajanje otpada, te se želi potaknuti građane na svjesno i odgovorno odnošenje prema otpadu. Poreč je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u zemlji i to je standard kojeg ćemo zadržati, a lošom praksom i nepravilnim odlaganjem otpada šaljemo lošu sliku o našem gradu.

Ovim putem pozivamo još jednom sve korisnike da svoj otpad odlažu savjesno i pravilno te da odgovorno postupaju sa ugrađenom opremom. Ako građani imaju bilo kakve upite, nejasnoće ili žele prijaviti neko neodgovorno ponašanje, uvijek nam se mogu javiti u prostorima Usluge Poreč ili putem maila: [email protected] javljaju iz Usluge Poreč.

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S