NEWS
valfresco

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA

22.03.2006. 00:00; Učitavanja: 242; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA
73GO128335.jpg

Kraćim programom dobrodošlice koji je pripremila zborska i folklorna sekcija škole domaćina otvoreno je prekjučer županijsko natjecanje iz njemačkog jezika. Učenicima i mentorima obratila se i ravnateljica sutlovrečke škole Greis Franković. Ukupno 42 učenika osnovnih i srednjih škola imalo je puna dva sata za rješavanje testova, nakon čega je na red došao zajednički ručak. Budući da je rezultate valjalo još pričekati, neki su iskoristili priliku i obišli crkvu sv. Martina i sutlovrečki mlin.

Zanimljivo je da na natjecanjima iz njemačkog jezika odvojeno rješavaju testove »domaći« – učenici koji redovno uče jezik u školi, i »povratnici« – oni koji su osim toga i bili u Njemačkoj, doznajemo od predsjednice županijskog povjerenstva Julijane Skatzedonig.

Među osnovcima »povratnicima« prvo je mjesto zauzela Karmela Divković iz Umaga, drugo Kristijan Glavaš iz Medulina, a treće Lucia Omrčen iz Krnice. U konkurenciji »domaćih« osnovaca Umažanima Anji Adamović i Zoranu Pantneru pripalo je prvo, odnosno drugo mjesto, a treći je bio Marsej Markovski iz Rovinja.

Učenici srednjih škola natjecali su se u dvije kategorije. U prvoj su također bili podijeljeni na »povratnike« i »domaće«. Marin Riđić iz Poreča i Sandra Radić iz Pule zauzeli su prvo mjesto među »povratnicima«, a Igor Krivošija iz Poreča i Vedrana Ćosić iz Pule dijele drugo mjesto. U skupini »domaćih« Puljankama Ani-Mariji Šiljevinac i Anamariji Dobrovac pripalo je prvo, odnosno drugo mjesto.

Drugu su kategoriju činili samo »domaći« srednjoškolci. Prvoplasirana je Tamara Bonvardo iz Pule, a drugoplasirana Barbara Jakupila, također iz Pule.

M.D., Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email