NEWS

Udruga “Na izvorima prijateljstva” poziva na predavanje na temu postavljanja granica

12.09.2019. 11:42; Učitavanja: 84; Početna / Obavijesti / Udruga “Na izvorima prijateljstva” poziva na predavanje na temu postavljanja granica
2019-09-12_11h39_42

Udruga za djecu i mlade Na izvorima prijateljstva organizira predavanje na temu postavljanja granica. Na ovu temu pokušati će nam dati smjernice i odgovore psihologinja Sara Bradić Božić, u galeriji Zgor murve u Funtani, u srijedu 18. rujna,  u 18 sati.

Mnogi su roditelji suočeni svakodnevno preskakanjem dječjih granica; moljakanjem, inzistiranjem na gledanju sve više crtića, igranjem videoigrica, konzumiranjem slatkiša i kupnjom novih igračaka. Djeca se bune protiv pravila, a na tapeti su pregovaranja i diskutiranja na dnevnoj razini. U svom razvoju djeca moraju imati jasno postavljene granice, da bi shvatili što je u redu, a što nije, što je naporan i zahtjevan proces za roditelje.

Da bi se djeca zdravo psihički razvijala, osim ljubavi i pažnje, potrebne su i svakodnevne male frustracije iz kojih uče:

  • a) kako savladati prepreke u životu
  • b) kako doći do onoga što žele
  • c) kako se utješiti kad nije po njihovom
  • d) kako uvažiti potrebe drugih ljudi.

Ne dajući djeci određene granice u ponašanju, podređujući i sve svoje potrebe djetetu, mi smanjujemo mogućnosti razvoja ličnosti naše djece, sputavamo njihovu priliku da se pripreme za svijet odraslih.

Print Friendly, PDF & Email
HALF 2020-S2
DSG 2020 -S