NEWS
valfresco

Učenici porečkih osnovnih škola posjetili obrtnike Poreštine

IMG_0647
12.04.2019. 13:53; Učitavanja: 284; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Učenici porečkih osnovnih škola posjetili obrtnike Poreštine

Jučer je u organizaciji Udruženja obrtnika Poreč i u dogovoru s ravnateljicama Osnovne škole Poreč, Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ i Osnovne škole Finida organiziran izlet za učenike osmih razreda uzornim obrtnicima Poreštine. 

Program se sastojao od vođenog posjeta osmaša poznatim obrtnicima Poreštine. Djeca su posjetila proizvodne pogone Obrta pekare Concettino, Obrta za vinogradarstvo i vinarstvo Marijana Armana,  Proizvodnog i trgovačkog obrta „Lorymasks“ Loredane Musizza i Stolarskog obrta Istradrvo. Posjetu obrtnicima odazvalo se pedesetak učenika, a obrtnici su im tom prigodom opisali čime se sve bave, kako su započeli s radom u obrtu, te pokazali proizvodni proces svojih obrta.  

Ovom novom aktivnošću u Udruženju obrtnika Poreč htjelo se potaknuti učenike osmih razreda osnovnih škola da razmisle o upisivanju obrtničkih zanimanja. Cilj je bio i osvijestiti javnost kako se od obrtničkih zanimanja može kvalitetno živjeti, te kako obrtnici mogu biti uspješni i uzorni članovi društva. 

Inicijativa pročelnika Ceha proizvodnog obrta Udruženja obrtnika Poreč Roberta Mihelka pokazala se više nego uspješnom, te će Udruženje obrtnika Poreč nastojati i nadalje organizirati posjete obrtnicima u dogovoru s lokalnim školama.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email