NEWS

U subotu i nedjelju u Limskom kanalu Lim Bay Challenge

28515210_2029077967352292_3740164340367616566_o
11.05.2018. 11:31; Učitavanja: 136; Početna / Novosti / Okolne općine / U subotu i nedjelju u Limskom kanalu Lim Bay Challenge

(S. Brajković, Glas Istre) Ove subote i nedjelje održava se treće izdanje avanturističke utrke Lim Bay Challenge koja je podijeljena u nekoliko kategorija. Prvi dan u subotu na rasporedu je klasična avanturistička utrka koja ove godine prolazi potpuno novim predjelima u odnosu na prošlogodišnje izdanje. 

Iz Svetvinčenta starta ultra kategorija dužine 70 kilometara. Na start će natjecatelji biti dovezeni autobusom. Kategorija startlight u dužini od 40 kilometara starta u vrsarskom resortu Belvedere. Natjecatelji obiju kategorija očekuje puno izazova kroz Limski zaljev i njegovo zaleđe, uz vrsarsku obalu s pogledom na vrsarski otočki arhipelag. Očekuju ih i specijalni orijentacijski ispiti kao što su biciklistička orijentacija, abseil, brdski biciklizam, treking i kayaking. U nedjelju je na rasporedu klasični treking u dvije kategorije, a dio je istarskog treking kupa. Slijedi utrka kategorije challenger od 25 kilometara i fun&run od deset kilometara. Challenger kategorija startat će iz Svetog Lovreča, a kategorija fun&run iz resorta Belvedere u Vrsaru. Natjecatelji tih utrka prolaze kroz najzanimljivije predjele zaleđa Vrsara i Limskog kanala, a tu je i obiteljska trka (tim od dva člana, dijete i roditelj) u dužini od jednog kilometra uz lov na skriveno blago.

Organizator Lim Bay Challenga je Sportsko društvo Trickeri iz Pazina, a sponzori, Turistička zajednica Vrsar i Maistra pobrinuli su se za nagrade najboljima.

(S. Brajković, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S