NEWS
LIDL s2 posao

U Poreču održana izložba dječjih radova BOJE IZBORA – učenika osnovnih škola Istarske županije

fundus-5
11.12.2018. 12:40; Učitavanja: 234; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Poreču održana izložba dječjih radova BOJE IZBORA – učenika osnovnih škola Istarske županije

U programu Mjeseca borbe protiv ovisnosti realiziran je natječaj likovnih radova i izložba na temu Boje izbora. Izložba je sastavni dio projekta Moj izbor je zdrav život. Organizatori su Osnovna škola Poreč i Zdravi grad Poreč. Na sudjelovanje u projektu pozvane su sve osnovne škole Istarske županije. Cilj je bio uključiti inventivnost u prevenciju rizičnih ponašanja i motivirati što veći broj učenika da kroz likovno izražavanje promišljaju o zdravim životnim izborima.

Na otvaranju izložbe mnogobrojnu publiku oduševili su najmlađi,  učenici predstavnici tri prva razreda OŠ Poreč, koji su jasno i glasno izrekli svoje zdrave životne izbore. Poručili su da je prijateljstvo, igra, učenje, sport … njihov izbor.  

U pozdravom obraćanju ravnateljica Zdravog grada Nataša Basanić Čuš je rekla  „Ponosno otvaramo izložbu likovnih radova BOJE IZBORA kao rezultat likovnog natječaja u koji su se uključile čitave generacije učenika pa i čitave škole iz Istre. Vrijednost projekta je upravo u tome što su se nastavnici i učenici zajedno, na zanimljiv i kreativan način bavili tako važnom temom promišljajući o zdravim izborima  pod motom Moj izbor je zdrav život. Ovo je sigurno način kojim škola odgaja za život i potiče zdrav rast i razvoj djece“. Čestitala je svim učenicima koji su sudjelovali u natječaju kao i nagrađenim učenicima te zahvalila na suradnji  OŠ Poreč, a posebno psihologinji Gordani Vorkapić Jugovac koja je natječaj Boje izbora osmislila i vodila za Poreč i škole Istre.

Stručni žiri imao je težak posao da između više od 150 likovnih  radova pristiglih na natječaj odabere radove za izložbu i  radove koji će se nagraditi.  Nagrada učenicima je tiskanje njihovog likovnog rada na  dopisnicu koje će realizirati Zdravi grad Poreč. Nagrađeni radovi bit će motiv na 1000 dopisnica koje će učenici upućivati na adrese po osobnom odabiru i sa sadržajem koji će odrasle pozivati na zdrave životne izbore. Na izložbi je predstavljeno 35 iznimno kvalitetnih individualnih radova i 5 grupnih radova te najuspješnija postignuća učenika iz 12 osnovnih škola Istarske županije na temu  „Moj izbor je zdrav život“ . Od svih izloženih radova 10 radova je nagrađeno.

Od strane stručnog žirija nagrađeno je 7 likovnih radova:  Iris Brčić (OŠ Tar – Vabriga), Ela Butorović (OŠ Finida, Poreč), Lena Gambar (OŠ Poreč), Petra Ivančić (OŠ Vladimira Nazora Pazin), Ivana Radin (OŠ Poreč), Lamija Ramić (OŠ Vitomir Širola Pajo,  Nedešćina) i Maira Sesvečan (OŠ Vodnja – SE Dignano).

Publika je na dan otvorenja izložbe također imala priliku odabrati svoje favorite. Tako su najviše glasova od strane publike dobili grupni likovni radovi učenika 1. a OŠ Poreč, 4. razreda OŠ Joakima Rakovca Sv. Lovreč i individualini rad učenice Petre Jakominić (OŠ Poreč).Učenicima je priznanja dodijelila ravnateljica OŠ Poreč Nadia Kos i zaželjela im daljnje uspješno stvaranje a roditelje i uzvanike pozvala da podrže zdravo odrastanje djece i mladih.

            Izložba je bila otvorena u petak, 30. studenoga 2018. u foajeu gradskog kazališta POU Poreč i trajala do 10.12. 2018.  Korak koji slijedi je poklanjanje dječjih radova sa motivima zdravih životnih izbora institucijama grada.

Zdravi grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email