NEWS
valfresco

U petak prvi događaj u obnovljenoj Kući Maraston: Vižinada domaćin revijalnog natjecanja „Slatka zemljo, Istro mila“

29.05.2018. 01:07; Učitavanja: 116; Početna / Novosti / Okolne općine / U petak prvi događaj u obnovljenoj Kući Maraston: Vižinada domaćin revijalnog natjecanja „Slatka zemljo, Istro mila“
marastonvižinada1

(TV Istra) Nakon dovršetka građevinsko-obrtničkih te uređivačkih radova krajem ožujka, Kuću Maraston u Vižinadi očekuje prvi događaj. U petak, prvog lipnja održat će se nastavak projekta „Slatka zemljo, Istro mila“.

U Vižinadi tom prilikom gostuju učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, koji će u novouređenoj kuhinji pripremiti tradicionalnu, lokalnu slasticu. Time će prvi kat kuće Maraston po prvi puta bit stavljen u funkciju. Bit će posvećen prezentaciji teme Slatke Istre kroz audiovizualne sadržaje te razne radionice. Drugi kat bit će klasičnijeg izdanja, u obliku baletnog studia i posvećen povijesnoj temi o Carloti Grizzi. Treća je etaža, prema projektu, rezervirana za filmsku tematiku.

Posjetitelje u prizemlju očekuje info punkt i suvenirnica gdje će biti moguće kušati i kupiti lokalne proizvode.

Ukupna je vrijednost investicije gotovo 1,6 milijuna kuna od čega je po 500 tisuća kuna pristiglo iz Ministarstva regionalnog razvoja te Ministarstva turizma. Istarska je županija projekt poduprla sa 150 tisuća kuna.

Službeno otvorenje Kuće Maraston zakazano je za 30. rujna, a potpunu će funkcionalnost nuditi kroz sljedeću turističku sezonu. Posjetiteljima će tako kulturna i turistička ponuda Vižinade biti prezentirana na jednom mjestu.

Više u prilogu TV Istre:

Print Friendly, PDF & Email