NEWS
valfresco

Tjedna najava događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč

poup-logo-v
15.10.2019. 19:28; Učitavanja: 66; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Glazbeno-scenska djelatnost

srijeda, 16. 10. u 20.00
Sve o muškarcima

Teatar Gavran
autor: Miro Gavran
redateljica: Mladena Gavran
uloge: Vedran Komerički, Tomislav Krstanović i Rade Radolović
kazališna dvorana

sadržaj: Kazališna sezona 2019./2020. započinje hit-komedijom o muškome svijetu. U ovoj se priči muškarci razotkrivaju s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga. Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred nama prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti. Nakon hita Sve o ženama, ne propustite pogledati mušku verziju priče koja će ponovno napuniti porečko kazalište smijehom!

 

nedjelja, 20. 10. u 17.00
Dobro se dobrim vraća

Teatar OZ
redateljica: Mihaela Sirotnjak Železnik
uloga: Mihaela Sirotnjak Železnik
kazališna dvorana

sadržaj: Lutkarsko-igrana predstava za djecu priča je o neobičnom putovanju nastalom iz mješavine dosade, usamljenosti i bezgranične mašte. Djevojčica zaroni duboko u svoju maštu i uprizori igru vođena predmetima koje nalazi u svojoj sobi. Vodi nas na čudesno putovanje jednog Siromaha koji na svom putu pomaže životinjama (riba, ptica) i biljkama (ružmarin) koje susreće. Na putu susreće i kraljicu Čarobnicu koja obeća dati kraljevstvo onome tko se tako dobro sakrije da ga ona ne može pronaći. Siromah se odluči poigrati skrivača s kraljicom, a u ritmičnoj igri skrivača pomažu mu životinje i biljke kojima je i on pomogao jer – dobro se dobrim vraća.

 

Kino

četvrtak, 17. 10., petak, 18. 10. i subota, 19. 10. u 18.00

Everest: Mladi Jeti – sinkronizirano
izvorno ime: Abominable
redatelj: Jill Culton, Todd Wilderman 
žanr: animacija
uloge: Amanda Prenkaj, Mateo Videk, Adrijan Popović, Jasna Bilušić, Goran Malus, Branka Cvitković, Csilla Barath Bastajić
trajanje: 98 minuta 

sinopsis: Kada se tinejdžerka Yi susreće s mladim Jetijem na krovu svoje zgrade u Šangaju, ona i njezini nestašni prijatelji, Jin i Peng upuštaju se u epsku potragu da ponovno ujedinite čarobno stvorenje sa svojom obitelji na najvišoj točki na Zemlji. Troje prijatelja morat će ostati jedan korak ispred Burnisha, bogatog čovjeka koji želi uhvatiti Jetija, i zoologa dr. Zare kako bi pomogli Everestu da se vrati kući. 

 

četvrtak, 17. 10., petak, 18. 10. i subota, 19. 10. u 20.00

Gospodarica zla 2
izvorno ime: Maleficent: Mistress of Evil
redatelj: Joachim Ronning 
žanr: avanturistička fantastika
uloge: Angelina Jolie, Elle Fanning, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Harris Dickinson
trajanje filma: 119 minuta

sinopsis: U nastavku hita o priči o Trnoružici iz 2014., Zlurada i njeno kumče Aurora počinju preispitivati kompleksne odnose unutar obitelji koji ih vežu. Dok se razvijaju u različitim smjerovima zbog Aurorine nadolazeće svadbe, na svom se putu susreću s neočekivanim saveznicima i novim mračnim silama. Aurorino nadolazeće vjenčanje s princom Phillipom razlog je slavlja u kraljevstvu Ulstead i susjednom Moorsu s kojim se kraljevstvo zbog svadbe povezuje. Kad neočekivani susret donese moćnog novog saveznika, Zlurada i Aurora zauzmu suprotne strane u Velikom ratu zbog čega počinju preispitivati svoju odanost i sposobnost da uopće budu u istoj obitelji.

 

Osim na blagajni Učilišta, ulaznice za kazalište predstave i kinoprojekcije mogu se rezervirati i kupiti internetskim putem na [email protected].

Print Friendly, PDF & Email