NEWS
LIDL – S posao

Tjedan botaničkih vrtova u Osnovnoj školi Poreč

vrt 1
01.06.2019. 00:20; Učitavanja: 177; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Tjedan botaničkih vrtova u Osnovnoj školi Poreč

I ove godine su djelatnici Poljoprivrednog institua Poreč u sklopu obilježavanja Tjedna botaničih vrtova priredili zanimljive sadržaje za učenike OŠ Poreč. Pod vodstvom dr.sci. Barbare Sladonja i mag. oec. Mirele Uzelac održano je niz aktivnosti.

Učenici četvrtog c razreda sudjelovali su u radionici sadnje mediteranskog bilja u školskom vrtu. Tom su prigodom zasadili “Gredicu za pizzu” s aromatičnim mediteranskim biljkama. Zasadili su i sadnice cinija, te se upoznali sa svojstvima biljaka i njihovom utjecaju na kukce. Tako su naučili da postoje biljke koje su prirodni borci protiv neugodnih kukaca čijom sadnjom smanjuje upotreba insekticida koji su višestruko štetni.

Na “Gredici za ručak” posadili su tikvice. Naučili su kako se sadi i kako se njeguje biljke, te što je to ekološki prihvatljiv način uzgoja biljaka.

Sve sadnice je donirala Poljoprivredna škola Mate Balota Poreč.

Za učenike šestog razreda organizirana je radionica zanimljivog sadržaja i privlačnog naziva, Lov na pajasen. Učenici su naučili prepoznati invazivnu biljku koja ne pripada ovom području te kako se s njome boriti.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email