NEWS
valfresco

Tereza Mrdeža briljantna na dva turnira u Italiji, dvije završnice i naslov u parovima

tereza-mrdeža-t
03.10.2017. 14:08; Učitavanja: 656; Početna / Sport / Tereza Mrdeža briljantna na dva turnira u Italiji, dvije završnice i naslov u parovima

Članica T.K.Pro 2000 porečka tenisačica , zaključila je dva prošlotjedna turnira izvrsnim rezultatima plasiravši se u dva finala 25.000$ nagradnog fonda u (Italiji) Santa Margeriti di Pula. Iako je u dramatičnim finalima poražena, veliki je to uspjeh naše tenisačice a omjer 13:15 to i potvrđuje.

Ovi će je rezultati vratiti u Top 200 na WTA ranglisti. Tereza se u Italiji okrenula i igri u parovima na kojima je sa svojom partnericom talijankom Claudie Giovine osvojila turnir. Taj rezultat u parovima donosi joj ranking  167. što je i njen najbolji ranking do sada u karijeri.

Italija , Santa Margerita di Pula ,25.000$

1.turnir finale;

Treza Mrdeža – Andrea Gamiz (VEN) 7-5,5-7,2-6.

2.turnir finale i parovi ;

Tereza Mrdeža – Tamara Zidanšek (SLO) 6-7,5,7.

Mrdeža/Giovine(ITA) – Ce(BRA)/Pella (ARG) 6-3,6-1.

Kontaktirali smo Terezu koja nastavlja svoj pohod u Italiji

Kako objašnjavaš svoj nastup u finalima?

Ha ha,kako to objasniti? Imala sam velike prednosti, znači oba sam finala vodila i  onda se nešto desi ,što ? Teško je to reći panika ,strah od pobijede ,ruka više ne sluša,možda i prevelika želja..
U biti svako finale je najgori tenis ,to je u biti igra živaca. Ali tako je to!

Kako objasniti da sam već prvo kolo prvog turnira trebala ispasti. Izvukla sam meč kod 1-4 u završnom setu.  Od tog trenutka me sve krenulo. To je sport , to je tenis a i mi igrači smo od krvi i mesa ,emotivni itd.

Ja sam presretna,dala sam sve od sebe,bila sam potpuno sama čime je moj uspjeh još značajniji. Idem dalje tražim priliku za treće finale i naravno naslov.

Nastavljaš seriju turnira u Italiji. Koji su ti planovi i ambicije?

Odabrala sam ove turnire zbog zemljane podloge,nisam se stigla pripremiti za beton pošto sam imala dosta bodova za obraniti a na zemlji se osjećam bolje. Dva ću dana ostaviti se reketa i terena,  znači more,trčanje i  teretana. U srijedu ponovno startam sa novim turnirom, pa ovisno o regeneraciji će i  nastavak ovisiti. Odigrala sam petnaest mečeva u dva tjedna, puno je to! U novi turnir ulazim opušteno pa što bude. Bez  velikih očekivanja. Jako sam blizu svog cilja a to je Australian Open 2018. ,znači nema žurbe. Korak po korak poručila  nam je Tereza koja koristi ovim putem priliku zahvaliti se svim onima navijačima koji su joj podrškom i čestitkama uljepšali ove uspjehe.

J. Dusparić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email