NEWS

Sjajno 24. izdanje rekreativne Parenzane odradilo 913 hodača i biciklista

1PARENZANA19-01
foto: iPress
30.09.2019. 09:38; Učitavanja: 292; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Sjajno 24. izdanje rekreativne Parenzane odradilo 913 hodača i biciklista

(iPress) Tradicionalni rekreativni biciklistički maraton koji se već dvadesetčetvrtu godinu za redom održava u Vižnadi, pod motom ‘Put zdravlja i prijateljstva’ okupio je devetstotinjak sudionika koji su se ‘podijelili’ na bicikliranje i pješačenje.

Ljubitelji biciklizma startali su u 10 sati na trasu dužine 46,7 kilometara, od Vižinade ‘preko’ Tićana, Karojbe, Motovuna, Istarskih toplica, Ponte Portona pa nazad do Vižinade.

Na svoju trasu, u dužini od 10-tak kilometara, petnaestak minuta nakon starta biciklista, krenulo je i četristotinjak šetača koji su se nakon, koju minutu manje od tri sata šetnje okolicom Vižinade, dijelom i trasom Parenzane, vratili u Vižinadu.

Iako se biciklistima nije mjerilo vrijeme pedaliranja cijelom trasom, nakon prelaska Mirne kod Ponte Portona, ‘otvorena je utrka’ do Vižinade.

U ženskoj kategoriji do 39 godina, uspon od Ponte Portona do Vižinade najbrže je odpedalirala Matija Kalčić iz Pule, a u kategoriji žena plus 40 najbrža je bila Morena Štokovac.

U muškoj kategoriji do 19 godina najbrži je bio Paolo Baldaš iz Vižinade, a u kategoriji do 29 godina najbrže se do Vižinade popeo Martin Legović iz Baderne dok je u kategtoriji do 49 godina najbrži bio Bojan Rafaj iz Rijeke.

U kategoriji do 69 godina najbrži je od Ponte Portona do Vižinade bio Bruno Šergo iz Motovuna dok je u kategoriji ‘plus’ 70 najbrži bio Austrijanac Karl Strueger.

Svoje biciklističke mogućnosti pokazalo je i tridesetak klinaca, polaznika dječjeg vrtića u Vižinadi, koji su odradili krug u središtu starog dijela Vižnade.

Najstarija sudionica 24. Parenzane, prema navodima organizatora bila je s 85 ljeta Frau Zenzata iz Austrije dok je u muškoj konkurenciji trasu rekreativne Parenzane sa svojih 80 godina odpedelirao bez problema Silvano Barbić iz Pazina.

S duge strane Atlantika, iz Ohaja u Kanadi na Parenzanu je doputovao sa svojih 70 plus ljeta Flavio Ferenac.

Poslije odrađenih biciklističkih i šetačkih obaveza na ovogodišnjem izdanju rekreativnog biciklističkog maratona Parenzana sudionici su uz iće i piće proveli su na trgu u starom dijelu Vižinade a svoj doprinos dobrom raspoloženju rekreativnog duženja sudionika na 24. Parenzani dao je načelnik općine Vižinada Marko Ferenac koji je odvozio maraton a po završetku poveo je, u dobrom raspoloženju svih sudionika, i ‘zmiju’ hodača i biciklista starogradskim dijelom Vižinade.

Dvadesetčetvrto izdanje rekreativnog biciklističkog maratona Parenzana i šetnje okolicom Vižinade i ove godine pripremila je i odradila TZ Vižinada uz suradnju s Biciklističkim klubom ‘Parenzana’ iz Vižinade i pomoći sponzora.

Foto galeriju posjetite na  iPress-u

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S