NEWS
valfresco

Rukomet: pobjeda nad Metkovićem !

06.11.2005. 00:00; Učitavanja: 84; Početna / Sport / Rukomet: pobjeda nad Metkovićem !

POREČ – Dvorana SRC »Veli Jože«. Gledatelja 700. Suci: Damir Sarajlić (Velika Gorica) i Gordan Vukušić (Zagreb).

POREČ: V. Matošević (13+0), Milinković (0+1), S. Ilić, Borotić 1, Špehar 4, Popov 5, T. Matošević 1, Beaković, Turković 7 (2), Maraković 7 (3), Šporčić 3, Laković, Lisica 5, Gorenac 1.

METKOVIĆ: Jukić (8+0), I. Karabatić (10+1), Babić 1, Jelinić, Čužić 5, Medić 5 (3), K. Karabatić 9 (2), J. Ilić, Arapović, Lovrić 1, Sušić, Yakimovich 1, Batinović 2, Paponja 4.

Sedmerci: Poreč 6 (5), Metković 6 (5). Isključenja: Poreč 8, Metković 10 minuta.

U odličnoj rukometnoj predstavi, vrlo dobrom igrom u drugom poluvremenu rukometaši »Poreča« stigli su do nove prvoligaške pobjede, nadvisivši ovoga puta jako dobru momčad »Metkovića« te su se za još jedan veliki korak približili željenoj Ligi za prvaka.

Međutim, kako su Porečani otvorili susret nije slutilo na dobro. Početak je pripao Metkovčanima koji su obranom 3-2-1 stvarali puno problema napadima domaćina, a rukometaši »Poreča« su pak u tom dijelu nanizali jako puno pogrešaka. S druge strane, puno bržom igrom u napadu gosti su dolazili do bezbroj lakih situacija za poentiranje. Posljedica svega je da su metkovski rukometaši vodili veći dio prvog poluvremena, uglavnom s dva-tri gola prednosti. Međutim domaćini su do odmora ipak dohvatili prednost »Metkovića« i na odmor uspjeli otići s dva gola prednosti.

Od prve minute nastavka bila je to, što se »Poreča« tiče, sasvim druga pjesma. Premda je već u drugoj minuti nastavka na dvije minute isključen iskusni Beaković, Porečani su upravo u tom razdoblju, kad su igrali s igračem manje, postigli dva ključna gola preko Lisice i Špehara, te se odlijepili na 18:14. Nakon toga čvrsto su stali u obranu, u napadu zaigrali pokretljivije i raznovrsnije posljedica čega je serija 6:1 koju su ostvarili do 38. minute i otišli na veliku prednost od sedam golova (22:15). Do kraja su Porečani nastavili u razigranom ritmu dozvolivši »Metkoviću« da se spusti najviše na četiri gola zaostatka. Zanimljivo je da su uz razbranjenog vratara Valtera Matoševića, ključnu ulogu što se postizanja golova tiče u drugom poluvremenu odigrala dva mladića s porečke klupe, Dean Turković i Marijo Šporčić, uz uvijek vrijednog Stevana Popova na crti, što samo govori koliku kvalitativnu širinu »Poreč« ima.

K. KLARIĆ, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email