NEWS
valfresco

Rovinj, Vrsar, Bale, Svetvinčenat i Kanfanar uvode nove destinacijske proizvode, evente i doživljaje

Dean Pustijanac (direktor TZ Svetvinčenat), Ivana Maružin (direktorica TZ Kanfanar), Natalija Vugrinec (direktorica TZ Vrsar), Odete Sapač (direktorica TZ Rovinj) i Sandi Drandić (direktor TZ Bale)
Dean Pustijanac (direktor TZ Svetvinčenat), Ivana Maružin (direktorica TZ Kanfanar), Natalija Vugrinec (direktorica TZ Vrsar), Odete Sapač (direktorica TZ Rovinj) i Sandi Drandić (direktor TZ Bale)
11.04.2019. 14:47; Učitavanja: 360; Početna / Gospodarstvo / Rovinj, Vrsar, Bale, Svetvinčenat i Kanfanar uvode nove destinacijske proizvode, evente i doživljaje

U suradnji s hotelskom kompanijom Maistra d.d. turističke su zajednice razvile pet destinacijskih proizvoda zahvaljujući kojima su prošle godine ostvarile značajan porast broja dolazaka i noćenja u terminima pred i posezone

Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno, općina Vrsar, Bale-Valle, Svetvinčenat i Kanfanar te hotelska kompanija Maistra d.d., predstavile su danas svoje destinacijske proizvode, evente i doživljaje kojima nastavljaju povećavati broj dolazaka i noćenja turista, produživati njihov boravak i povećavati potrošnju u terminima pred i posezone.

U Meneghetti Wine Hotel & Winery u Balama predstavljeno je pet zajedničkih destinacijskih proizvoda: Bike, Outdoor, Nogomet, Tenis i Gourmet.

Nastavno na razvoj navedenih proizvoda u 2018. godini je realizirano 11 evenata, poput tenis turnira Istarska rivijera, Perin Memorijal ITF 18, Maistra Cup TE 14, biciklističke utrke Istarsko proljeće i avanturističke utrke Lim Bay Challenge, na kojima je sudjelovalo više od 3.000 osoba. Pored navedenih sportskih evenata, ističe se 4. izdanje Istria Gourmet Festivala koje je okupilo vrhunske predavače i chefove s čak 39 Michelin zvjezdica. U sklopu destinacijskih doživljaja, turiste je u šetnju Vrsarom vodio Casanova, s vješticom Mare vraćali su se u srednji vijek, a u Morosini-Grimani dvorcu kroz Escape castle otkrivali su posjeduju li sedam viteških vrlina.

Turističke zajednice Rovinja-Rovigno, Vrsara, Bale-Valle, Svetvinčenta i Kanfanara zabilježile su prošle godine u pred i posezoni ukupno 331.582 dolazaka i 1.371.440 noćenja, što predstavlja povećanje od 29% u dolascima, odnosno 31 % u noćenjima u odnosu na godinu ranije.

Na temelju izvrsnih rezultata, turističke zajednice i Maistra ove godine uvode nove proizvode i evente. Jedan od ključnih projekata za 2019. godinu je outdoor event Ocean Lava Triathlon koji će se realizirati u Vrsaru u listopadu, a čijih se 16 utrka održava u 14 država Europe. Vrsar će ove godine postati jedini hrvatski grad koji će ugostiti ovu prestižnu utrku. Uz Istra Gourmet Festival ove će se godine realizirati još dva gourmet eventa, Putevima rovinjskih delicija u proljetnom i jesenskom izdanju u kojem 12 restorana nudi po promotivnim cijenama jela na bazi sezonskih namirnica, te Tradizione a tavola: vecie ricette del mare, u sklopu kojeg će se pripremati stara tradicionalna jela na način na koji ih je pripremao nono, ali će se ona interpretirati i na novi, unukov način.

Realizacijom definiranih projekata odnosno suradnjom turističkih zajednica Rovinja-Rovigno, Vrsar, Bale-Valle, Svetvinčenat i Kanfanar te hotelske kompanije Maistra d.d. postignuti su značajni sinergijski učinci, te je kreiran lanac destinacijskih vrijednosti u kojem svoju ulogu i mjesto pronalaze svi nuditelji turističkih usluga u destinaciji.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email