NEWS
valfresco

Radimir Čačić obratio se građanima Poreštine u četvrtak, 22.11.07

23.11.2007. 00:00; Učitavanja: 48; Početna / Politika / Radimir Čačić obratio se građanima Poreštine u četvrtak, 22.11.07
724Picture766.jpg

Aktivisti HNS-a su djelili kroštule, glazba je svirala " Da li znaš kako je živjeti u raju", a kandidat za premijera je stisnuo ruku i porazgovarao sa svima koji su to željeli. Kretao se među građanima kao da je doma.

Svoje obraćanje građanima otpočeo je dosjetkom: " znate li zašto se pozdravljam sa ženama" ? Zato što one čine 62 % hrvatskog stanovništva i značajan su broj glasača, a onda dometnuo savjet Vesne Pusić: " ali nemoj s jednom po jednom, jer bi dugo trajalo". Naravno ovo je razbilo "ozbiljnost" skupa. No, onda je župan Varaždinski krenuo: " Ukoliko glasate za HSLS ili HSU, glasate za HDZ, jer bez njih HDZ ne bi imao Vladu". Ukoliko želite promjene glasajte za Lijevi centar, znači SDP i HNS. Onda, promjena ritma s pitanjem: "znate li koje su 3 najskuplje županije u RH, pritom mislim na troškove uprave" ? Nijedna od te 3 nije HDZ-eova: 1. Najskuplji je grad Zagreb ( 7 puta skuplji od hrvatskog prosjeka ). 2. Istarska županija i 3. Primorsko-goranska županija.

Ankete su pokazale da sam bio najuspješniji ministar u prethodnoj Vladi, od HDZ-ovih 400 i nešto kilometara autocesta ( slogan: ostvareno ), za vrijeme mog mandata izgrađeno je preko 300 kilometara, a "Kalmetina" je i znatno skuplja po kilometru. Most za Pelješac, pokazuju računice koštao bi 3,36 milijardi kuna, a vodio bi od nikuda u ništa, jer od Pelješca do prve ceste za Dubrovnik ima još 33 kilometra bespuća. Za taj novac bi se u Hrvatskoj moglo izgraditi 336 školskih sportskih dvorana, a trenutne potrebe su 250 dvorana, znači još bi se uštedjelo.

Od kada sam župan Varaždinski izgrađeno je i rekonstruirano 44 škole i izgrađeno 15 sportskih dvorana. Učenici srednjih škola, sva 4 razreda, imaju besplatni prijevoz, a studentske stipendije se kreću od 1000-4000 kuna, ovisno da li se studira u Varaždinu, u Hrvatskoj ili inozemstvu. To je rezultiralo time da je od 8500 svršenih srednjoškolaca njih 5500 upisalo studij. To je iskorak u društvo znanja.

Svi koji poznaju abecedu menadžmenta znaju da nakon 8 godina treba mjenjati menadžment, jer se stvaraju partnerski odnosi, osobni interesi koji postaju smetnja poslovnosti. To se dogodilo i IDS-u. Pojavila se rutina, nepotizam i korupcija. Istra je mala županija kao i varaždinska, no mi ćemo na ovim izborima dobiti 5 saborskih zastupnika. IDS prvi put ide na parlamentarne izbore sam, želim im sreću, no bojim se da će se morati suočiti s istinom.

"Glasajte ZA lijevi centar, SDP i HNS", završio je svoj istup Čačić. Iako je bio prisutan na skupu, 10. kandidat na izbornoj listi HNS-a u 8. izbornoj jedinici, porečan Željko Bubičić nije govorio. Nakon toga Radimir Čačić je potpisao 100-tinjak svojih knjiga i sa svakim od građana koji su to željeli razmjenio par riječi.

R.V.A.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S