NEWS
valfresco

PRIJEDLOG PRAVILNIKA O UNUTARNJEM REDU GRADSKIH SLUŽBI

23.05.2006. 00:00; Učitavanja: 64; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / PRIJEDLOG PRAVILNIKA O UNUTARNJEM REDU GRADSKIH SLUŽBI

 POREČ – Gradonačelnik Edi Štifanić sačinio je prijedlog Pravilnika o unutarnjem redu upravnih tijela i na Poglavarstvu prije tjedan dana predložio da to bude prvo čitanje.

Po njegovu prijedlogu, gradsku upravu činit će pet upravnih odjela i Ured Grada, koji će imati sedam odsjeka i dva odjeljka, a ukupno je predviđeno 76 radnih mjesta.

Najveći odjel više neće biti onaj za društvene djelatnosti i opće poslove, nego Ured Grada, u kojem su odsjeci za stručne poslove gradskih tijela te opće poslove i mjesnu samoupravu, a mogao bi imati 24 zaposlena.

Svi djelatnici, kao i u ostalim odjelima i odsjecima, osim čistača, vozača, domara i daktilografa, moraju imati položen državni stručni ispit.

Odjel za proračun i gospodarstvo sastoji se od jednog odsjeka i jednog odjeljka, a predviđeno je 10 zaposlenih, dok Odjel za društvene djelatnosti »pada« na samo pet zaposlenih.

Nov je Odjel za upravljanje gradskom imovinom, koji se sastoji od dva odsjeka: za imovinskopravne poslove i pripremu izgradnje, te za evidenciju i upravljanje imovinom. Predviđeno je 13 radnih mjesta.

Po broju radnih mjesta iza Ureda Grada je Odjel za komunalni sustav, ima 20 radnih mjesta u dva odsjeka (za operativu i administrativne poslove) te odjeljak komunalnog redarstva.

Jedino pročelnik ovog odjela ne mora imati visoku stručnu spremu, što se traži od svih ostalih, nego »najmanje višu stručnu spremu«. S jedne strane to je logično, jer sadašnji pročelnik ima samo VŠS pa kad bi izjednačili uvjete, morali bi mijenjati pročelnika. S druge strane, ispada da se od osobe na čelu odjela koji gospodari najvećim dijelom proračuna ne očekuje da bude stručna koliko i druge.

Odjel prostornog planiranja i zaštite okoliša ostaje kakav je i bio, s četiri predviđena radna mjesta. Da bi slika gradske uprave s popisom i opisom radnih mjesta bila potpuna nedostaje još Pravilnik o plaćama.

Print Friendly, PDF & Email