NEWS
valfresco

Pregled događanja u organizaciji POU Poreč za ovaj tjedan

poup-logo-v
19.08.2019. 13:18; Učitavanja: 161; Početna / Obavijesti / Pregled događanja u organizaciji POU Poreč za ovaj tjedan

Glazbeno-scenska djelatnost 

srijeda, 21. 8. u 21.00
Jazz u lapidariju

Branimir Gazdik Quartet

  • Branimir Gazdik, bubnjevi
  • Lenart Krečič, saksofon
  • Maasej Kovačević, klavijature
  • Vedran Ružić, električni bas

Lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine

Riječki glazbenik i dobitnik nagrade Status za najboljeg instrumentalista Branimir Gazdik sa svojim će triom održati pretposljednji koncert ovogodišnjeg 24. Jazza u lapidariju.

Ulaz je slobodan.

četvrtak, 22. 8. – utorak, 27. 8.

  1. Street art Poreč

Street art Poreč, festival ulične umjetnosti koji tematizira grad te spaja zabavu i umjetnost, ove će se godine održati od 22. do 27. kolovoza. Festivalski program će u šest dana čiste kreativnosti predstaviti različite izvedbe – glazbene, plesne, scenske, cirkusko-akrobatske, likovne, literarne. Street art će ove godine imati svojevrsno art-utočište na prostoru bivšeg bara Roxy i ljetnog kina, osmišljenog kao alternativan prostor za opuštanje i neopterećeno druženje na otvorenom uz svakodnevno nove vizualne, glazbene i ostale performanse te posebnu programsku ponudu. Taj će prostor, takozvani Roxy Artičok, biti aktivan od petka do ponedjeljka u vremenu od 20 sati do ponoći.

Raspored svih događaja dostupan je na poveznici: https://bit.ly/33L7VaE

Ulaz je na sve događaje slobodan, a od njih izdvajamo: 

četvrtak, 22. 8. u 20.00
Toni ter Wonder
klasični house party
lapidarij muzeja

nedjelja, 25. 8. u 21.00

Ane Paška
Improvizije
glazbeni performans
lapidarij muzeja

ponedjeljak, 28. 8. u 21.00

The Dixies
koncert
Roxy Artičok

utorak, 27. 8. u 21.00

The Gentleman
koncert
lapidarij muzeja

Kino 

četvrtak, 22. 8., petak, 23. 8. i subota, 24. 8. u 19.00

Dora istražuje izgubljeni grad
izvorno ime: Dora and the Lost City of Gold
redatelj: James Bobin 
žanr: avanturistički, obiteljski
uloge: Isabela Moner, Benicio Del Toro, Eva Longoria
trajanje: 102 minute

sadržaj: Provodeći većinu života u istraživanju džungle sa svojim roditeljima, Doru ništa nije moglo pripremiti za najopasniju avanturu ikada – srednju školu. Iako ju ta ideja o školi i nije pretjerano oduševila, pogotovo jer će za to vrijeme njezini roditelji tražiti Grad od zlata, Dora baš i nema previše izbora. Smjestili su je kod rođaka, krenula je u srednju školu, a onda se na jednom izletu stvari jako zakompliciraju. Doru i njezinu ekipu otmu zlikovci koji svim silama žele pronaći Grad od zlata.

 

četvrtak, 22. 8., petak, 23. 8. i subota, 24. 8. 2019. u 21.00

Bilo jednom… U Hollywoodu
izvorno ime: Once Upon a Time… in Hollywood
redatelj: Quentin Tarantino 
žanr: komedija, drama
uloge: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Kurt Russell, Al Pacino
trajanje: 159 minuta

sadržaj: Bilo jednom… U Hollywoodu priča je o glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine. Radnja filma se odvija u Los Angelesu 1969. na vrhuncu hippie Hollywooda. Glavni likovi u filmu Rick Dalton, bivša zvijezda jedne televizijske serije, i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth u vrijeme posljednjih trzaja zlatnog Hollywooda bore se za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju.

Osim na blagajni Učilišta, ulaznice je moguće rezervirati i kupiti internetskim putem na [email protected].

Likovna djelatnost 

U Maloj galeriji otvorena je samostalna izložba slika Matije Bajca Organizirani kaos.

Narodni trg 1
trajanje izložbe: do 24. 8. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 17.00 – 22.00, osim nedjeljom i blagdanima.

Magistar likovne pedagogije Čakovčanin Matija Bajc po prvi se puta predstavlja porečkoj likovnoj publici samostalnom izložbom Organised chaos / Organizirani kaos. Izlaže se dvanaest radova, akrila na ljepenci, drvu i platnu, i njegov diplomski rad Instalacija iz 2016. godine. Okosnicu radova čine geometrijski motivi, a nadahnuće u stvaralaštvu i nizozemski slikar Piet Mondrian.

 

U Istarskoj sabornici otvoren je 59. Annale: Da nam živi, živi rat.
trajanje izložbe: do 15. 9. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 22.00, osim nedjeljom i blagdanima

Porečki Annale najstarija je hrvatska skupna likovna izložba suvremene umjetnosti koja se neprekidno održava od 1961. godine. Annale prikazuje stanje suvremene likovne umjetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni te je tematskog karaktera.

Ovogodišnji izbornik, Siniša Labrović, 59. porečki Annale zamislio je kao slavlje života u ratu u svim njegovim vremenskim izvedenicama. Kako se sjećamo života u Jugoslaviji, objašnjava Labrović, niti Jugoslavija nije bila imuna na militarizam i glorifikaciju rata. U Jugoslaviji se slavio Drugi svjetski rat, a život je organiziran kao postratno stanje. Zatim su uslijedili ratovi od 1991. do 1999., u kojima su sudjelovale sve jugoslavenske federalne sastavnice, osim Makedonije. Nakon toga svi opet živimo u postratnom stanju, a radi li se, u stvari, o predratnom stanju, to ćemo tek vidjeti. Može se i reći da kod nas vrijedi da je politika nastavak rata drugim sredstvima.

na izložbi izlažu: Aernout Mik, Baran Çağinli, Zev Asher, Andreja Kulunčić, Antun Maračić, Pavo Urban, Ivan Faktor, Armina Pilav i Ana Dana Beroš, Lana Čmajčanin i Igor Grubić, Ibro Hasanović, Adela Jušić, Driton Hajredini, Alban Muja, Dejan Kaludjerović, ŠKART: Đorđe Balmazović i Dragan Protić + Žene u crnom + Saša, Marko Marković, Hrvoje Polan, Slaven Tolj, Nermin Duraković.

 

Posjet svim izložbama je besplatan.

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S