NEWS
valfresco

Potpisan trogodišnji ugovor između FC Bayern München i Istre

IMG_5395
04.06.2018. 12:06; Učitavanja: 907; Početna / Gospodarstvo / Potpisan trogodišnji ugovor između FC Bayern München i Istre

Strateško partnerstvo FC Bayern Münchena, kao jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu, i Istre, najznačajnije turističke destinacije u Hrvatskoj, predstavlja “perfect marriage”, a uz iznimnu podršku Hrvatske turističke zajednice koja je prepoznala važnost projekta.

Istra je jedina turistička regija, i to ne samo u Hrvatskoj već i u široj regiji Mediterana, koja je prva pokrenula velike projekte strateških partnerstava. Osnovna ideja navedenog modela je značajan suport u funkciji pozicioniranja i promocije destinacije Istre na našim najvažnijim emitivnim tržištima.

Umrežavanjem promotivnih aktivnosti želimo iskoristiti reputaciju naših strateških partnera, njihovu prepoznatljivost i kvalitetu na način da se identifikacija i valorizacija velikih i poznatih brendova povezuje s Istrom i na taj način i dio njihove reputacije i prepoznatljivosti ugrađuje u brend ISTRA.

Ovakav proces cross marketinga i cobrandinga u turističkoj industriji predstavlja novitet u kreiranju novih vrijednosti i identifikaciji te međusobnom umrežavanju marketinških aktivnosti kroz sinergijsko djelovanje na posebno odabranim tržištima te, unutar toga, prema posebno odabranim ciljnim skupinama.

U tom je segmentu ključna riječ tržište: naime, Njemačka je naše najznačajnije i najveće emitivno tržište, a unutar Njemačke, Bavarska svakako ima najveći udio. Istra je turistička destinacija koja se dinamički mijenja i podiže razinu kvalitete servisa, usluga, ali i infrastrukture. U tom je smislu i naša najznačajnija misija prezentirati sve novosti iz destinacije novim gostima iz Njemačke, onima više platežne moći, a koji će, nadamo se, od sada imati radare okrenute prema Istri i Hrvatskoj.

Odabir kluba FC Bayern München u tom je pogledu logičan izbor partnera za Istru: radi se o jednom od najvećih i najznačajnijih svjetskih nogometnih klubova koji ima ogroman medijski influence, okuplja velik broj fanova diljem svijeta, predvodi iznimnu bazu pratitelja na društvenim mrežama.

Danas je sklopljen trogodišnji ugovor koji sadrži osam izuzetno velikih i za Istru iznimno značajnih projekata:

Konkretni projekti u okviru strateškog partnerstva Istra – FC Bayern

  • Projekt revijalne utakmice između legendi FC Bayerna i Istre/legendi Hrvatske
  • Projekt predstavljanja Istre i Hrvatske za vrijeme održavanja utakmica u VIP zoni na stadionu Allianz arene, uz sudjelovanje visokih uzvanika i partnera Istre te potencijalni posjet legende FC Bayerna
  • Projekt predstavljanja Istre i Hrvatske “Matchday presenter”
  • Projekt održavanja trening kampa u Istri za prvu žensku momčad FC Bayerna
  • Mogućnost održavanja ključnog godišnjeg workshopa FC Bayerna (za partnere FC Bayerna)
  • Prezentacija istarske smještajne turističke ponude putem FC Bayernovih klupskih medijskih kanala
  • Za promociju i marketing u okviru strateškog partnerstva, Istra će dobiti dodatni medijski prostor u segmentu digitalnog marketinga (Media budget)
  • Projekt “Photoshooting”: snimanje tri igrača iz prve postave FC Bayerna uz mogućnost korištenja materijala u promotivne i marketinške svrhe Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email