NEWS

Porečki harmonikaši ponovno osvojili i potrvdili prve nagrade na 8. Međunarodnom festivalu harmonike u Tivtu

Tivat 2018
04.06.2018. 11:59; ; Početna / Kultura / Porečki harmonikaši ponovno osvojili i potrvdili prve nagrade na 8. Međunarodnom festivalu harmonike u Tivtu

U Centru za kulturu te u galeriji ljetnikovca “Buća” u Tivtu (Crna Gora)  od 28. – 30. svibnja 2018. godine  održao se  8. Međunarodni festival harmonike. Natjecanje se odvijalo za  harmoniku solo, komornu glazbu i orkestre. Ukupno je prijavljeno 70 solista, 26 komornih sastava i 1 orkestar iz 5 zemalja:  Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Poljske. Ocjenjivački sud bio je u sastavu renomiranih  harmonikaških pedagoga i umjetnika (Frederic Deschamps, Sergey Osokin, Radomir Tomić, Miljan Bjeletić, Dariusz Baszak, Miroslav Č. Ilić, Milica Lazarević, Goran Ševaljević, Mikhail Bereznitskiy, Miran Begić, Čedomir Nikolić).

Osim samog natjecanja program Harmonika Festa sadržao je i koncerte: Tango passion (Ansambl Solisti di sud), Mlade scene Crnogorskih harmonikaša, Sergey Osokin (Rusija), Koncert pobjednika i dodjelu nagrada te seminar profesora Frederica Deschampsa (Francuska).

Učenici Umjetničke škole Poreč svojim su uspješnim nastupima osvojili četiri prve i dvije druge nagrade.

  • Leo Jurković u I. kategoriji osvojio je 1. nagradu i 3. mjesto sa 92,00 boda, prof. savjetnica Vilijana Šugar.
  • Riccarda Labinac u III. kategoriji osvojila je 1. nagradu i 3. mjesto sa 94,75 bodova, prof. savjetnica Vilijana Šugar.
  • Filip Žiković u III. kategoriji osvojio je 2. nagradu sa 89,50 bodova, prof. savjetnica Vilijana Šugar.
  • Gabriel Milohanić u III. kategoriji osvojio je 2. nagradu sa 88,75 bodova, prof. Tamara Ignjatović.
  • Leon Korenić  u IV. kategoriji osvojio je 1. nagradu i 2. mjesto sa 94,50 bodova, prof. savjetnik Paolo Peruško.
  • Antonela Glavić u V. kategoriji osvojila je 1.nagradu i 2. mjesto sa 90,25 bodova, prof. savjetnica Ana Šterpin Zagoranski.

Nastupi i osvojene vrijedne nagrade na ovom natjecanju velik su uspjeh i još jedna potvrda darovitosti naših učenika te  rada učitelja.  Učenici i učitelji harmonike na najbolji su mogući način predstavili ne samo Poreč, već i Istru i Hrvatsku.

Od srca čestitke te posebne pohvale i zahvale svim nagrađenim učenicima, učiteljima i roditeljima na iznimnom trudu i postignutim rezultatima koji su sigurno veliki poticaj i motivacija za daljnji rad.

Veliko hvala i ravnateljima i učiteljima Osnovne škole Poreč, Područne škole Žbandaj, Osnovne škole Tar-Vabriga, Područne škole Kaštelir i Osnovne škole Joakima Rakovca Sv. Lovreč Pazenatički.

 

ravnatelijica Sanjica Sara Radetić, mag.mus.  

Print Friendly, PDF & Email