NEWS
valfresco

Porečki SDP na Gradskom vijeću o “samovolji vozača pauka” i zaštitarima kao pomoć komunalnim redarima

Goran Gašparac
19.07.2019. 10:48; Učitavanja: 1.115; Početna / Politika / Porečki SDP na Gradskom vijeću o “samovolji vozača pauka” i zaštitarima kao pomoć komunalnim redarima

Goran Gašparac, gradski vijećnik SDP Poreč na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća postavio je dva pitanja, čiji sadržaj prenosimo u cjelosti :

Pitanje upućujem gradonačelniku Lorisu Peršuriću

Od jednog našeg sugrađanina zamoljen sam da Vam postavim sljedeće pitanje:

         “Zašto se dozvoljava da vozač “pauka”, bez prisustva policije ili gradskog redara sam odlučuje koja su vozila u navodnom prekršaju, te suprotno zakonu diže i odvozi vozila koja nikako ne smetaju prometu vozila ili pješaka.

         Naime vozač “pauka” po svojem nahođenju i izboru slika, eventualno pošalje sliku komunalnim redarima, te bez prisustva službene (ovlaštene) osobe odvozi vozila. To sam doživio za moje vozilo, a i u par slučajeva sam bio prisutan u Červar Portu gdje odvozi vozila ako je koji kotač na spaljenoj travi.

         Smatram da ovakvim postupcima korist ima “pauk”, a grad Poreč veliku sramotu. To je, po meni, udružena mafija.  Hvala”

 

Pitanje 2

Zaštitari kao pomoć porečkim komunalnim redarima u obavljanju poslova provedbe komunalnog reda

         Od prošle je godine Grad Poreč kao pripomoć gradskim redarima u održavanju komunalnog reda tijekom turističke sezone, odlučio (putem javnog natječaja) angažirati zaštitarsku tvrtku Klem sigurnost. U tu su svrhu građani grada Poreča, u dvije godine, iz gradskog proračuna izdvojili cca pola milijuna kuna.

         Cilj ove odluke je bio smanjiti broj ilegalnih preprodavača, spriječiti izlaganje robe po pročeljima zgrada u starogradskoj jezgri, te spriječiti korištenja javnih površina bez odobrenja Grada.

Moje pitanje glasi:

         Da li se ova odluka pokazala korisnom za naš grad i jesu li se isplatila uložena sredstva od pola milijuna kuna.
         Također molim da mi u pismenom obliku dostavite kompletne podatke o ukupnom broju takvih zajedničkih akcija, poduzetih mjera iz tih akcija i njihovu učinkovitost.

Print Friendly, PDF & Email