NEWS
valfresco

Poreč Triatlon powered by Plava Laguna održan ove nedjelje s rekordnim brojem sudionika – preminuo slovenski natjecatelj !

DSCN1606
13.10.2019. 19:35; Učitavanja: 673; Početna / Sport / Poreč Triatlon powered by Plava Laguna održan ove nedjelje s rekordnim brojem sudionika – preminuo slovenski natjecatelj !

Sedmo izdanje utrke Poreč Triatlon powered by Plava Laguna održan je u nedjelju 13. listopada u sjajnim vremenskim uvjetima. 45 natjecateljica, 295 natjecatelja te članovi 61 štafete iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Mađarske, sudjelovalo je u jednoj od najljepših triatlon utrka u regiji. Poreč Triatlon je utrka u srednje dugom triatlonu, a sadrži 1.9 km plivanja, 87 km bicikliranja, te 21 km trčanja.

Pobjednička titula otišla je u ženskoj kategoriji Simoni Dolinar Majdič iz kluba TK Inles Riko Ribnica koja je u 4 sata i 34 minute i 42 sekunde završila utrku. Na drugo mjesto plasirala se Barbara Gerngroß iz Austrije sa zaostatkom od 21 minute, treće mjesto pripalo je Nataši Nakrst iz Slovenije.

U muškoj kategoriji Matija Meden iz kluba 3KM Maribor završio je utrku s vremenom 4 sata i 40 sekundi. Na drugo mjesto, s zaostatkom 2 minute i 52 sekunde stigao je Jure Majdič iz TK Inles Riko Ribnica, a na treće Christian Haas iz Italije.

Sudionici 7. Poreč Triatlona natjecali su se i u ‘štafetama’ u ženskoj, muškoj i mješovitoj konkurenciji. U ženskoj štafeti pobjedila je ekipa iz Mađarske Fast And Furious Women Team By Spuri Sc, u muškoj Team Coach iz Italije, a u mješovitoj Tuttobici-Bottecchia No3 iz Mađarske.

Ovogdišnje izdanje imalo je i jednog sudionika paratriathlonca iz Češke, Jan Tomanek je u cilj stigao s rezultatom 4:43:15.

“Poreč Triatlon powered by Plava Laguna fantastična je sportska manifestacija kojom produljujemo turističku sezonu, a  Zelena Resort i Poreč ponovo su potvrili da nude sjajne uvjete za sportaše koji se natječu.“, ističe Goran Vrus, sektor za operacije Plave Lagune

Marko Miličić , direktor utrke dijeli oduševljenje ovogodišnjim izadanjem koje je posjetilo više od tisuću gledatelja
“Poslužilo nas je vrijeme, od jutra do kraja utrke pratio nas je prekrasan dan, svi sudionici su zadovoljni novom stazom i utrkom”.


Na žalost, za vrijeme plivačke dionice Poreč triatlona danas  je oko 9.20 sati u akvatoriju između poluotoka Parentium i Debelog Rta preminuo 67 godišnji triatlonac, državaljan Republike Slovenije.

Ekipa Hitne pomoći pokušala ga je reanimirati, no bezuspješno. Mrtvozornica je pregledom tijela utvrdila da na njemu nem tragova nasilja, a nadležni državni odvjetnik naložio je da se tijelo preveze na odjel patologije i obavi obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti 67-godišnjaka.

REZULTATI:

foto: porestina.info


 

Print Friendly, PDF & Email