NEWS
LIDL – S posao

Na svečanosti u mađarskom ljetovalištu Siofok predstavljen i grad Poreč kao poseban gost

32943287_377241236113367_5730192856329486336_o
20.05.2018. 10:34; Učitavanja: 308; Početna / Gospodarstvo / Na svečanosti u mađarskom ljetovalištu Siofok predstavljen i grad Poreč kao poseban gost

Siofok je grad od 25 tisuća stanovnika u regiji Somogy, a nalazi se na južnoj obali Balatona. Zahvaljujući svojoj popularnosti u turizmu i broju mjesta za izlazak, Siofok je i jedan od najbogatijih mađarskih gradova, a nerijetko ga nazivaju i glavnim gradom Balatona.

Siofok ove godine slavi 50 godina postojanja u postojećim granicama, a kao posebnog gosta na predstavljanje povodom otvorenja turističke sezone na Balatonu pozvali su Poreč, s kojim ih veže dvadesetogodišnje prijateljstvo. Pozivu se odazvala delegacija na čelu s porečkim gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, koji je sudjelovao na predstavljanju Poreča i Istre, koja je prijateljska županija s Regijom Somogy.

– U protekle četiri godine broj mađarskih turista u Poreču je porastao za 100%, a osim u sezoni veliki broj Mađara tradicionalno sudjeluje na plivačkom maratonu  „Porečki delfin“. Osim što želimo njegovati odlične odnose s našim prijateljima iz Mađarske, ovo je bila i idealna prilika da se Poreč – kao jedina destinacija van Mađarske, predstavi brojnim posjetiteljima Siofoka., rekao je gradonačelnik, napomenuvši kako cijeli Balaton ostvaruje ogromne brojke u turizmu ali da se Mađari, čija je gospodarska moć sve veća, okreću vanjskim tržištima. – Hrvatska im je tu najbliža i najbliskija, što nam je posebno drago i sad samo trebamo pojačati našu prisutnost na njihovom tržištu, zaključio je Peršurić.

Brojni posjetitelji iz cijele Mađarske, ali i okolnih zemalja, okupili su se na otvaranju sezone na Balatonu – uz brojne koncerte i događanja, očekuje se da će Siofok ove godine ostvariti preko milijun noćenja.
Poreč i istra predstavili su se svojom gastronomskom i turističkom ponudom, s posebnim naglaskom na Porečki delfin.

 

AT , Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email