NEWS
valfresco

Otvorena nova jaslička skupina u Dječjem vrtiću i jaslicama Radost – predviđena nadogradnja DV Radost

DV Radost-vizualizacija
14.01.2016. 09:24; Učitavanja: 754; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Otvorena nova jaslička skupina u Dječjem vrtiću i jaslicama Radost – predviđena nadogradnja DV Radost

Počevši od ponedjeljka, 11. siječnja 2016., nova grupa od osmero najmlađih polaznika jaslica Dječjeg vrtića Radost krenula je sa cjelodnevnim boravkom u novouređenim prostorijama koje se nalaze u sklopu jaslica Radost, u ulici Rade Končara. Nekadašnji poslovni prostor u prizemlju tako je prenamijenjen, prostorije su proširene, postavljene su sanitarije i grijanje,kao i novi pod. Djeci u dobi od jedne do dvije godine života, u novim je prostorijama jaslica Dječjeg vrtića i jaslica Radost sve prilagođeno, nabavljena je potrebna oprema, osiguran je i didaktički kutak, uz poštivanje svih zakonskih normativa.
Uvažavajući povećani interes roditelja za smještaj djece u DV Radost, uređenje prostorija za novu jasličku grupu predstavlja tek prvi korak u povećanju kapaciteta predškolskih skupina u ustanovama Grada Poreča-Parenzo. Naime, uz proširenje i uređenje prostora za novu jasličku skupinu, Proračunom Grada Poreča-Parenzo predviđena je nadogradnja i uređenje Dječjeg vrtića i jaslica Radost , čime će se stvoriti novi prostori za još dvije vrtićke skupine. Završetak nadogradnje i uređenja novih prostorija predviđen je za kraj ove godine, a u konačnici će se time u Dječjem vrtiću Radost 1 ostvariti sveukupno povećanje kapaciteta za 35 mjesta. Osim toga, u vrtiću će biti otvoreno i osam novih radnih mjesta. Zajedno će tako, kroz ova dva projekta, kapaciteti predškolskih ustanova biti povećani za 70 mjesta, a bit će otvoreno i 14 novih radnih mjesta.

Uz nadogradnju Dječjeg vrtića i jaslica Radost u Poreču, planirano je i uređenje i dogradnja prostorija za dječji vrtić i novih prostora za društvene namjene u Dračevcu. Prenamjenom prostorija bit će omogućen boravak za dvije vrtićke skupine, odnosno 35 djece. U Dračevcu bi se tako otvorilo i šest novih radnih mjesta, a za realizaciju ovog projekta već je dobivena i dozvola.
Grad Poreč-Parenzo u narednom će periodu nastaviti s povećanjem kapaciteta u gradskim predškolskim ustanovama, a u pripremnim fazama već se nalaze i projekti za vrtiće u ostalim prigradskim naseljima, s ciljem zadovoljavanja potreba roditelja za upis djece u predškolske ustanove kojima je osnivač Grad Poreč-Parenzo.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email