NEWS

Osmaši OŠ Poreč upoznali se s hotelskim operacijama Plave Lagune

Prezentacija Parentium
30.05.2018. 11:02; Učitavanja: 261; Početna / Gospodarstvo / Osmaši OŠ Poreč upoznali se s hotelskim operacijama Plave Lagune

Plava Laguna i Turističko – ugostiteljska škola Antona Štifanića za učenike osmih razreda osnovne škole Poreč organizirali su prezentaciju turističko-ugostiteljskih zanimanja. Kroz prezentaciju proveli su ih profesori i profesorice te ravnateljica Vesna Baranašić TUŠ Antona Štifanića, dok ih je direktorica hotela Parentium Ana Budimir u ime Plave Lagune provela hotelom. Cilj je bio i u praksi, a ne samo kroz teoriju upoznati se sa osnovnim turističko-ugostiteljskim zanimanjima kako bi se potaknuli učenici osmih razreda da njihov prvi izbor bude upravo Turističko-ugostiteljska škola.

Tako se stotinjak učenika OŠ Poreč upoznalo s radom na recepciji, kuharima, konobarima i pripravnicima u hotelskim operacijama.

„Odlučili smo se za ovaj korak jer svi zajedno moramo učiniti više u promociji turističko-ugostiteljskih zanimanja.  S obzirom da posljednja upisana generacija konobara upravo završava trogodišnje školovanje, a u prvi razred ove školske godine nije se upisao ni jedan slastičar, smatramo da je promocija zanimanja jedan od ključnih koraka za edukaciju naših potencijalnih budućih zaposlenika“, poručuju iz Plave Lagune.

Plava Laguna na ovaj način nastavlja intenzivnu suradnju koju ima sa odgojno-obrazovnim institucijama s područja na kojima djeluje, a poziva i ostale dijelove gospodarstva te javnog sektora da se pridruži u intenzivnijoj promociji turističko- ugostiteljskih zanimanja kako bi ona postala prvi izbor za upis osnovnoškolcima.

„S obzirom da unutar hrvatskog obrazovnog sustava ne postoji učinkovit model profesionalne orijentacije učenika, odlučili smo budućim srednjoškolcima približiti programe kroz zanimanja i poslove za koje ih osposobljavaju. Četrnaestogodišnjaci uglavnom nisu svjesni svojih potencijala, a  nisu ni upoznati s mogućnostima koje im pruža neko zanimanje. Suradnja škola i poslodavaca na populariziranju strukovnog obrazovanja je jedini pravi put“, izjavila je ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Anton Štifanić Vesna Baranašić.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email