NEWS
valfresco

Nekadašnji maturanti Ekonomske škole Poreč proslavili 52 godine mature

29.05.2019. 13:30; Učitavanja: 970; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Nekadašnji maturanti Ekonomske škole Poreč proslavili 52 godine mature
maturanti-52

Slaven Brajković, Glas Istre Pedeset i dvije godine su brzo prohujale i čini nam se kao da je to bilo jučer, rekli su maturanti Srednje ekonomske škole Poreč, generacija iz 1967. godine koji su se našli na proslavi mature.

Od 29 maturanata iz te generacije trojica više nisu na životu, a susretu se odazvalo njih 20. Ovo je već četvrti susret te generacije nakon prethodnih tri iz 1977. 2007. i 2018. godine. Kao i uvijek u takvim prilikama u sjećanje su se vraćale anegdote iz školskih klupa koje zauvijek ostaju neizbrisive i dan danas nasmijavaju nekadašnje učenike.

Brojni članovi iz te generacije u kasnijem životu ostavili su tragove u gospodarskom, sportskom, kulturnom i društvenom životu uopće, na području bivše općine Poreč i drugih naknadno formiranih općina na Poreštini.

Neki su i nosioci vrijednih društvenih priznanja koja su zaslužili tijekom svog radnog vijeka. Tako imamo nositelje priznanja za životno djelo koje dodjeljuje Grad Poreč (Miro Dodić, Rudi Poropat), nositelja priznanja FIFA-e i Međunarodnog olimpijskog komiteta za doprinos u razvoju amaterskog sporta (Slaven Brajković) koji je i nositelj priznanja za najboljeg direktora Turističke zajednice u Hrvatskoj u 2007. godini.

Brojni članovi iz te generacije, iako već umirovljenici, i dalje su aktivni u društvenom životu u mjestima u kojima žive. Iako svi žive u relativno malom prostoru Poreštine i ponekad se sretnu na ulici, ipak je zajednička proslava nešto posebno. Kako je rekla jedna od organizatorica ove proslave, Laura Križmanić (Jurković), vrijednosti ovakvog druženja su vraćanje u nezaboravne dane mladosti kada je naša generacija odgajana, kako kod kuće tako i u školi na način da se cijeni prijateljstvo, drugarstvo i poštivanje svih ljudi, kao najveće ljudske vrijednosti. A ova generacija je i nakon 52 godine zadržala te vrijednosti.

Slaven Brajković, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S