NEWS
valfresco

Nagrađeni učenici Umjetničke škole Poreč na primanju kod gradonačelnika

IMG_8114
01.09.2016. 10:36; Učitavanja: 1.191; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Nagrađeni učenici Umjetničke škole Poreč na primanju kod gradonačelnika

U utorak, 30. kolovoza 2016., održano je primanje za nagrađene učenike Umjetničke škole Poreč, koje je zajedno s profesoricom i ravnateljicom Sanjicom Sarom Radetić primio gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo, Edi Štifanić. Mladim glazbenicima i plesačima, okrunjenim brojim medaljama na raznim međunarodnim i nacionalnim natjecanjima  gradonačelnik je uputio iskrene čestitke u ime Grada, te podijelio prigodne poklone.

– Mi u gradskoj upravi redovno pratimo vaš rad i rezultate, stoga morate znati da smo izuzetno ponosni na vas jer znamo da je u vama snaga i budućnost ovoga grada. Vjerujem da ćete, iako odlazite dalje na školovanje, se svi vratit u svoj Poreč, grad u kojem je privilegija živjeti. Još jednom vam se zahvaljujem što na najljepši mogući način promovirate našu školu, grad, identitet, rekao je na prijemu gradonačelnik.

Drago mi je da ovom simboličnom podjelom pohvalnica možemo bar malo pokazati koliko cijenimo vaš rad. Već ste nas i navikli na silne nagrade i znamo, da na koje god natjecanje otiđete, vraćate se s nagradama. Sve to ne može biti slučajnost, ovakve uspjehe možete pripisati svom vlastitom trudu kao i trudu, entuzijazmu i ljubavi vaših profesora i vaše škole koji su vam prenijeli znanje. Zahvaljujem vam što sudjelovanjem na natjecanjima promovirate ime našeg grada i naše škole i drago nam je što vas, kao Grad, uvijek možemo podržati, kazala je dogradonačelnica.

Jedanaestero učenika: Marin Hafizović, Nola Radaković, Gloria Radojković, Karla Sorčić, Antonio Matić, Kristian Kranjec, Paulina Vidović, Filip Alessio, Giulia Dobrilović, Diego Mišetić, Klara Dimitrijević i tri učenice u odjelu suvremenog plesa: Leonarda Lovreković, Genoveva Matasović, Marie Zoe Baldo odličnim su uspjehom završili osnovno umjetničko obrazovanje i bili odlični učenici tijekom cijelog glazbenog i plesnog obrazovanja.

Nola Radaković i Kiara Janko zajedno su, sa svojom mentoricom Anom Šterpin Zagoranski, povodom pobjede na državnom natjecanju primljene kod zamjenika ministra znanosti, obrazovanja i športa te im je uručen i Oskar znanja.

– Grad nas stalno podržava i zato znamo da svako talentirano dijete ima svoje mjesto u Umjetničkoj školi Poreč. Jako sam ponosna na tim koji imamo u školi – profesore i mentore koji toliko predano rade s djecom, kao i sve odjele – harmonikaški, plesni i druge koji postoje i stvaraju na ponos cijelog Poreča. Vjerujem da će se ova djeca uvijek sjećati svojih uspjeha, doživljaja i pohvala te svega lijepoga što su učinili za sebe, svoju školu i za ovaj grad, zaključila je Radetić.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email