NEWS
LIDL – S posao

Munja u Petroviji zapalila groblje, u Puli tuča veličine šljive

munja3
foto: istramet.hr
22.07.2018. 10:03; Učitavanja: 287; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Munja u Petroviji zapalila groblje, u Puli tuča veličine šljive

U noći na nedjelju atmosfera je u Istri eksplodirala, a na moru zapadno od poluotoka došlo je do razvoja jakih oluja. Pritom su se razvile dvije vrlo snažne oluje, jedna kod Rovinja, a druga kod Umaga. Zabilježena je iznimno velika grmljavinska aktivnost, a u samo dva sata prema Blitzortungu zabilježeno je više od 10 000 udara munja!

U Petroviji je munja udarila na mjesno groblje gdje je zapalila stablo i izazvala požar. Na svu sreću, prema informacijama s terena vatrogasci su bili na terenu već za 10-ak minuta te je spriječeno širenje vatre na kapelicu.

Nešto prije 3 sata nevrijeme je zahvatilo i Pulu, a u dijelovima grada nakratko je padala tuča veličine šljive!

Usprkos silovitom naletu kiše, obilnije oborine do 3 sata nisu zabilježene. Na Brijunima je palo 15 mm, u Flengima 14 mm, Puli i Rovinju 13 mm, a spomenimo i Buzet s 11 mm, javlja istramet.hr

U Poreču je u toku noći na meteo stanici porečke marine izmjereno 21 mm kiše. Spomenimo i zanimljivu temperaturu mora, koja u porečkom priobalju  varira između 25 (trenutno zbog vjetra noćas) pa čak do 27.6 st. Celzijusa.

Print Friendly, PDF & Email