NEWS
valfresco

U Vrsaru nakon dvije godine konačno otvorena nova ambulanta

92556
foto: S.Brajković, Glas Istre
22.07.2018. 19:01; Učitavanja: 911; Početna / Novosti / Okolne općine / U Vrsaru nakon dvije godine konačno otvorena nova ambulanta

(Slaven BRAJKOVIĆ, Glas Istre) Prošle su skoro dvije godine od kada je jedna od dviju ambulanti, ona na obali u Vrsaru pored ville „Anite“, u kojoj je ordinirao dr. Željko Caruzzi sa medicinskom sestrom Nives Levanić, prestala sa radom, a oko 1.300 osiguranika koji se gravitirali toj ambulanti, nisu više znali na kojoj adresi da zatraže liječničku uslugu, jer je jedno vrijeme dr.Caruzzi dijelio ambulantu u ul. R.Končara sa doktoricom Vesnom Janko, a ponekad su morali i do Funtane gdje je doktor također ordinirao. To je stvaralo dosta nevolja posebno starijim osobama.
I sve je to trajalo do pred nekoliko dana kada je nova ordinacija, smještena ispod tribina nogometnog igrališta, konačno otvorila svoja vrata. U najvećoj mjeri zahvaljujući Općini Vrsar, koja je Istarskim domovima zdravlja ustupila na korištenje te prostorije. I ne samo to: općina je financirala projektnu dokumentaciju, radove kojima je prostor zadovoljio uvjete potrebne za rad ordinacije, nadzor, nabavu većeg dijela namještaja, troškove tehničkog pregleda i dokup električne energije, u ukupnom iznosu od 440.000 kuna.
Kako su naglasili pročelnik općine Slobodan Vugrinec i voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Vlasta Gortan, općina se na to odlučila sa ciljem podizanja zdravstvene zaštite svojih stanovnika na višu ljestvicu, što je samo jedan od brojnih projekata koje općina čini radi podizanja kvalitete života građana. Priznali su da su se radovi malo otegli, pa je i otvorenje nove ambulante nekoliko puta odgađano.

U izjavi za naš list dr. Caruzzi izrazio je zahvalnost čelnim ljudima Općine Vrsar, bez čijeg razumijevanja i pomoći to ne bi bilo moguće. Posebno je spomenuo i člana uprave vrsarskog „Montrakera“ Armida Geromettu, koji mu je cijelo vrijeme bio na raspolaganju i rješavao probleme „u hodu“. Ono što ordinaciji još nedostaje je dodatna oprema čijom bi se nabavkom zaokružila kvaliteta pružanja usluga pacijentima, a Istarski domovi zdravlja je nisu nabavili jer se nalaze u fazi ekstremne štednje.
– Ja nažalost moram raditi sa dijelom opreme koja je moje privatno vlasništvo, što nije u redu jer nemam koncesiju na ambulanti, a imati koncesiju za mene bi značilo veći stimulans u poslu a krajnju korist imali bi oni zbog kojih mi radimo taj posao – naši osiguranici, – rekao nam je dr.Caruzzi.

Nova ordinacija radi   ponedjeljkom i srijedom od 13,3o – 19,3o; utorkom i četvrtkom od 7,30 – 11,oo; petkom od 7,3o – 13,3o. Telefonske konzultacije kao i naručivanje lijekova na te. (052) 494-895, ambulanta prima u jutarnjoj smjeni od 9,oo – 10,3o, a u danima popodnevne smjene od 14,00 – 15,30 sati. Ambulanta u Funtani u kojoj dr. Caruzzi također ordinira utorkom od 12,00 – 13,30 i četvrtkom od 12,00 -13,30. 

(Slaven BRAJKOVIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email