NEWS
valfresco

Međunarodna konferencija o kružnom gospodarenju otpadom u Poreču 5. do 8. lipnja

61702589_2276028495809630_5518391689498066944_o
04.06.2019. 18:19; Učitavanja: 288; Početna / Gospodarstvo / Međunarodna konferencija o kružnom gospodarenju otpadom u Poreču 5. do 8. lipnja

U Poreču u hotelu Parentium će se od 5. do 8. lipnja održati Međunarodna konferencija o ulozi javnog i privatnog sektora u kružnom gospodarenju otpadom u organizaciji Business Media Croatia, izdavača stručnog časopisa Tehnoeko.
Konferencija se održava povodom sutrašnjeg Dan zaštite okoliša. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, jedinica lokalne samouprave, komunalnih društava, domaćih i međunarodnih eksperata u zaštiti okoliša te brojnih tvrtki koje posluju u ovoj djelatnosti.

Gospodarenje otpadom se nametnulo kao najveći ekološki izazov u Hrvatskoj koji treba prioritetno riješiti. Zato je ova konferencija odlična prilika da se kroz panel rasprave i brojne prezentacije sublimira znanje i praksa koja se može iskoristi u cilju uspostave održivog sustava gospodarenja otpadom. Konferencija je međunarodnog karaktera, a u njenom radu osim domaćih sudjeluju stručnjaci i znanstvenici iz drugih europskih zemalja te će se njihova iskustva moći usporediti s rezultatima kružnog gospodarstva u Hrvatskoj.

Jedan od sudionika konferencije će biti i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš koji ističe kao je važno poticati otvoreni i konstruktivni dijalog te detektirati izazove s kojima se susrećemo jer ćemo samo tako moći transformirati dosadašnje gospodarenje otpadom u održivi sustav.

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S