NEWS
valfresco

Na Trgu slobode obilježen “Challenge day – Dan izazova” 2019.

rrem
04.06.2019. 12:24; Učitavanja: 444; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Na Trgu slobode obilježen “Challenge day – Dan izazova” 2019.

Na Trgu slobode i ove je godine prigodno obilježen Svjetski Dan izazova, u organizaciji Sportske zajednice Grada Poreča i Udruge kineziologa Poreča.

Svjetska asocijacija “Sport za sve” , TAFISA, organizira Svjetski dan sporta “Challenge day – Dan izazova” , jednu od najmasovnijih međunarodno sportsko-rekreacionih manifestacija u kojoj sudjeluje 50-ak zemalja Svijeta. Obilježava se svake godine posljednje srijede u mjesecu svibnju. Tog dana se pozivaju građani da se uključe minimalno 15 minuta u neki oblik sportsko rekreativnih aktivnosti. Da bi se pobudilo veće zanimanje, TAFISA organizira međunarodno natjecanje gradova, razvrstanih u kategorije prema broju stanovnika. Cilj je obuhvatiti aktivnošću što veći postotak građana u odnosu na ukupnu populaciju. Svaki prijavljeni grad u toj međunarodnoj konkurenciji dobija od TAFISA-e i svog partnera-grad.

U Poreču su danas na Trgu slobode svoje aktivnosti predstavili: Rukometni klub Poreč, Odbojkaški klub Poreč, Košarkaški klub Poreč, Stolnoteniski klub Jadran, Streličarski klub Poreč-Parenzo, Mačevalački klub Špada, Atletski klub Maximvs, Klub ritmičke sportske gimnastike Poreč, Snowboard klub Goofy, Jedriličlarski klub Horizont.

Na žalost, za primjetiti je da se tipični sportovi za grad uz more nisu prezentirali. Mislimo na plivanje, vaterpolo, veslanje, ronjenje….
Možda ćemo i u slijedećim godinama i to doživjeti :)

Print Friendly, PDF & Email