NEWS
Max sredina 2 nagradna igra

Mačevalački klub Špada organizirao je treći međunarodni turnir Sv. Maura u sablji i Božićni turnir u mačevanju za mlade porečke mačevaoce

Vije8040-12041
28.12.2018. 18:44; Učitavanja: 380; Početna / Sport i rekreacija / Mačevalački klub Špada organizirao je treći međunarodni turnir Sv. Maura u sablji i Božićni turnir u mačevanju za mlade porečke mačevaoce

U subotu 22. prosinca, u najstarijoj porečkoj dvorani Palestra, Mačevalački klub Špada organizirao je treći međunarodni turnir Sv. Maura u sablji i Božićni turnir u mačevanju za mlade porečke mačevaoce.

Bila je to prilika da naši sabljaši koji predstavljaju Hrvatsku, a ujedno i porečki klub Špada, na višebrojnim međunarodnim natjecanjima, odmjere svoje snage s ostalim sabljašima pristiglim iz ostalih klubova Hrvatske i Slovenije. Tako je za klub Špadu nastupala Zoe Marie Baldo (juniorska i seniorska reprezentativka) i Francesco De Robbio (seniorski reprezentativac), koji će sljedeće godine pokušati ostvariti kvalifikaciju na OI u Tokiju.

Turnir je osvojio Francesco DE ROBBIO (MK Špada), inače hrvatski reprezentativac, koji je u finalu pobijedio TEI-ŽORŽ Završeka rezultatom 15-2. Treća mjesta osvojili su Petar KRANJC (MK Kamnik) i Petar POŽARIĆ (MK Špada). Među ženama koje su se natjecale zajedno s muškima najbolja je bila Zoe Marie BALDO (MK Špada), također hrvtska reprezentativka u sablji, a srebro je uzela Ana ŠEBENIK (MK Kamnik) dok je broncu osvojila Vlasta DERNIČ (MK Kamnik). Borbe su sudili Peter BRIGOLA i Bojan MIJATOVIĆ, obojica FIE sudci u sablji. Također su podijeljene medalje i najboljim veteranima, među kojima se istaknuo Bojan PRIJATELJ, ispred  RUSAK Aleksandr, REPIĆ Sašo i KNEZ Darko (svi su MK Kamnik).

Istog dana nastupali su i naši mladi mačevaoci, koji su svojim roditeljima i svim prisutnim gostima pokazali sve ono što su naučili tokom prvog dijela sezone uz pratnju trenerice.
Toj novogodišnjoj atmosferi, pridonijeli su Pizzerija Nono, Pekara Concettino, Vina Nectaris i Fost Novi koji su svojom donacijom uveličali proslavu kluba i svim prisutnima, a naravno ponajviše djeci, uljepšali dan. 
Novi predsjednik kluba Edgardo Baldo upoznao je sve prisutne s programom kluba za nadolazeću 2019. godinu, gdje će MK Špada biti jedini organizator Prvenstva Hrvatske u sva tri oružja, u maču, floretu i sablji, a iskoristio je i priliku da objavi, s velikim zadovoljstvom da je MK Špada s gradom Porečom izborio organizaciju Europskog kadetskog i juniorskog prvenstva 2020. godine, a uz tu vrlo značajnu manifestaciju i Svjetsko veteransko prvenstvo također u 2020. godini. 

Predsjednik kluba poželio je svim prisutnima sretne nadolazeće blagdane i uspješnu novu 2019. godinu. 

Tko god je zainteresiran da se upozna s ovim sportom, slobodno se može javiti u prostorije kluba (u dvorani Žatika) utorkom i petkom od 17 do 20 sati.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email