valfresco

Ljubav djeci prije svega – DND Poreč na Trgu slobode okupilo više od 300 djece povodom Dječjeg tjedna

10
09.10.2019. 23:04; Učitavanja: 143; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Ljubav djeci prije svega – DND Poreč na Trgu slobode okupilo više od 300 djece povodom Dječjeg tjedna

Društvo „Naša djeca” Poreč okupilo je u srijedu dopodne više od 300 djece iz svih porečkih vrtića, kako bi obilježili Dječji tjedan – sedam dana fokusiranih na djecu, njihovo zdravo i veselo odrastanje uz brigu odraslih da im osiguraju sve što im treba kako bi ispunili svoje potencijale. Mališane su na Trgu pozdravili nova predsjednica DND-a Divna Radola i gradonačelnik Loris Peršurić, a potom su djeca u grupama sa svojim odgajateljicama crtali pastelima ili flomasterima svoje portrete – gotove panele s dječjim portretima udomio je niz poslovnih prostora koji imaju izloge u ulicama oko Trga slobode. Bit će izloženi do kraja ovog tjedna.

Za pjesmu i ples nakon crtanja pobrinuli su se Vale, Evita i Gaia koji su animirali djecu, pokazivali kako plesati. Budući da nije izgledalo kao da će ih tako skoro savladati umor, ponudili su im krafnice i sokove koje je osigurao Grad Poreč.

DND nastavlja s programima u Dječjem tjednu – bajkaonicama u vrtićima, USB-u i Dječjem odjelu knjižnice, a u četvrtak u 18:30 u DND-u je na rasporedu razgovaraonica koju vodi Valentina Mladinov na temu: Rodni stereotipi u odgoju i kako ih prevladati.

U petak, na Međunarodni dan djevojčica dramska grupa DND-a pod vodstvom profesorice Anči Ritossa Blažević nastupa s predstavom „Cvrčka i mrav” u OŠ Finida za četvrte razrede, a Dječji forum ima prijem kod gradonačelnika.

Dječji tjedan završavamo Veselom subotom, od 11 sati ponovno na Trgu slobode s nizom iznenađenja za svu djecu koja se  tamo nađu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Propagana plexi