NEWS

Dvanaest godina finalisti DanceStara plešu u Poreču – Gala večer u subotu, 25.05. u dvorani Žatika

DSCN1445
23.05.2019. 17:01; Učitavanja: 313; Početna / Lifestyle / Zabava / Dvanaest godina finalisti DanceStara plešu u Poreču – Gala večer u subotu, 25.05. u dvorani Žatika

Na današnjem druženju s medijima u hotelu Parentium for Plava Laguna, predstavnici lokalne zajednice i organizatora eventa DanceStar World Finals predstavili su medijima četverodnevni program eventa, te naglasili tradicionalno dobre odnose, kontinuitet i plesne inovacije koje privlače tisuće posjetitelja u Poreč.

Dvanaestu godinu za redom DanceStar World Finals rasplesat će Poreč i Istru, gdje će se oko 7 000 najboljih plesača iz cijelog svijeta natjecati boreći se za prestižnu DanceStar titulu.  Plesno uzbuđenje počelo je u srijedu 22. svibnja, u večernjem terminu od 21:30 sati na centralnoj plaži Zelena Resorta, koje je pozdravilo preko 10.000 gledatelja uz neizostavnu paradu zastava, dobru muziku i prigodan vatromet, a plesat će se sve do 26. svibnja.

„DanceStar World Finals je značajan plesni događaj koji je Plavoj Laguni zanimljiv, ne samo zbog broja noćenja koja ostvarujemo zahvaljujući realizaciji ovog eventa. Plava Laguna ostvaruje u prosjeku između 28.000 – 30.000 noćenja, ovisno o godini održavanja. Primjećujem kontinuirani porast u brojkama, što je pokazatelj  dobrog tradicionalnog odnosa s organizatorima, koje uvijek rado dočekamo u našim objektima, a oni se vraćaju prepoznavši kvalitetu i dobru suradnju. No cjelokupan doživljaj naših gostiju koji  se u ovom periodu nalaze u Zelena Resortu je neprocjenjiv. Zelena Resort ima dobru infrastrukturu s kapacitetom koji podržava  ne samo sportske već i druge aktivne manifestacije kao što je DanceStar. Posebnost eventa donosi dodatnu turističku promociju kako Plave Lagune kao domaćina, tako i Poreča i Istre. Pozdravljam i zahvaljujem se na uvijek prisutnoj neizostavnoj suradnji naših lokalnih partnera, grada Poreča i turističkih zajednica. “ – izjavio je Neven Staver, predsjednik uprave Plave Lagune.

Organizatorica, gđa. Tatjanja Pagitz, zadovoljno je istaknula dugogodišnje prijateljstvo s domaćinima, te najavila  dolazak mnogih renomiranih plesača koji čine žiri, kao što je Jed Floriano član KINJAZ renomirane plesne grupe, te drugi koreografi i  voditelji plesnih seminara i radionica kao što su Zoltan Katona, Miloš Isailović, Željko Božić, Phillida Le-Roux-Liebenberg, Matic Zadravec, Sten Kuth, Murray Grant, i prisutna Almira Osmanović. Također ističe zadovoljstvo sve većem odazivu i zanimanju šire publike. „Plesom želimo potaknuti kulturalne različitosti, prijateljstvo, solidarnost, poštovanje i međusobno razumijevanje. Ovo je natjecanje  otvoreno za sve amatere i profesionalne plesače, koje se održava u mnogobrojnim zemljama u svijetu, gdje se mogu vidjeti najbolji individualni nastupi, kao i nastupi grupa i timova. Drago nam je da se vrhunac svjetske ture DanceStar World Finals održava već 12 put u Poreču.  Pozivam Vas da dođete na Gala večer u subotu, 25. svibnja u 21:30, te budete dio plesnog spektakla u dvorani Žatika u Poreču.“

Naša prva Nacionalna baletna prvakinja Almira Osmanović, bivša balerina, pedagoginja, koreograf, članica žirija poznatog showa “Ples sa zvijezdama”, nadovezala se na gđu Tatjanu, izjavivši  da uvijek rado dolazi u Poreč. „DanceStar natjecanje je i festival novih koreografija, inovacija novih pokreta i  u tom kontekstu konstantno raste i napreduje, što je sjajno za razvoj plesne umjetnosti ali i turističku promociju naše zemlje u cijelom svijetu. Drago mi je što sam dugogodišnji član stručnog DanceStar žirija, sve  pohvale organizatorima na dugogodišnjoj predanosti kojom promiču plesnu kulturu ali i porečkim domaćinima.“

„U jednom trenutku u svom gradu okupiti 7000 mladih iz cijelog svijeta događaj je kojega se ne bi posramili ni gradovi puno veći od Poreča. No nama ovdje to uspijeva već više godina zaredom, kroz dobru suradnju s organizacijom i svima uključenima. Ono što čini razliku je infrastruktura koja sve to može podnijeti – od smještajnih kapaciteta, do dvorana i vanjskih prostora koji mogu ugostiti toliki broj ljudi i to kvalitetno. Još jednom čestitam svima, uz želju da se dobro provedu u našem gradu. Dancestar nije prvi put Poreču, a vjerujem ni zadnji, a ovaj će događaj lijepo zaokružiti bogatu predsezonu ispunjenu različitim, kvalitetnim sadržajima za sve gušte.“ – izjavio je gradonačelnik grada Poreča,  Loris Peršurić.

„DanceStar je izuzetno velik i značajan turistički projekt za Istru, no ono po čemu je taj projekt jedinstven jesu emocije, doživljaji i iskustva. Upravo to su ključni elementi na kojima se turizam Istre bazira.“ – izjavio je  Denis Ivošević, direktor TZIŽ.

Petodnevni događaj bit će popraćen brojnim seminarima i radionicama plesa te zabavama za natjecatelje, DJ partiyima, FreeAllstyle Challengom. Plesači plešu u 11 plesnih kategorija, nakon dvodnevnih kvalifikacija, proglašenje najboljih bit će ove godine održano na Gala večeri koja se održava u subotu, 25. svibnja u 21:30 u dvorani Žatika, Poreč. Od samo 20 najboljih koreografija VIP žiri će izabrati 3 najbolje izvedene. Cjelokupni pobjednik Gale osvaja visoku novčanu nagradu te prestižnu titulu DanceStar Gala Night Winner.

Manifestacija ESDU je sjajna aktivnost za promociju destinacije Poreča u predsezonsko vrijeme, rekao je direktor TZG Poreč Nenad Velenik naglasivši da zato podržava najveću aktivnost u promociji destinacije Poreča, te nadovezao turističkim brojkama „Od početka ove godine u Poreču je ostvareno 94.000 dolazaka gostiju, 3%  više gostiju nego prošle godine te 342.000 noćenja, 3 posto više noćenja, nego prošle 2018. godine. Osim gostiju iz Njemačke najbrojniji bili su gosti iz Austrije, Slovenije i Hrvatske te Italije.“

Više detalja o samom programu možete naći na: https://dancestar.org/pages?id_page=19728

PR

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email