NEWS

Čopor pasa bez kontrole i dalje kolje domaće životinje po Vabrigi

GO03517706
22.03.2018. 08:30; Učitavanja: 546; Početna / Crna kronika / Čopor pasa bez kontrole i dalje kolje domaće životinje po Vabrigi

Nije prošlo niti punih mjesec dana od kada je čopor pasa lutalica na imanju Marije Košeto iz Tara zaklao dvije, i ozlijedilo jednu kozu u Vabrigi, a sada se napad opet ponovio. Zbilo se to ovoga ponedjeljaka, a jedina razlika jest da su umjesto koza sada nastradale kokoši i patke na poljoprivrednome imanju OPG-a Davida Stojnića.

Sedam mrtvih nesilica i dvije patke, te još nekoliko njih ranjenih ili očerupana perja, stanje je koje su Stojnići zatekli prilikom obilaska imanja, a tada, kao i u prethodnom slučaju Košeto, i bijesne pse koje su zatekli u samome napadu. Modus operandi, odnosno način djelovanja bio je identičan. Kroz rupu u ogradi koju su napravili krenuli su u napad, i onda kada ih se ulovilo in flagranti, kroz istu su rupu pobjegli od ljudi glavom bez obzira.

– Da nešto nije u redu javila nam je u popodnevnim satima naša prva susjeda koja u neposrednoj blizini također ima parcelu. Istoga trenutka uputili smo se na imanje koje se nalazi neposredno preko puta autokampa Lanterna, i ondje smo imali što vidjeti. Perad je bila sva uznemirena i trčkarala na sve strane, a po imanju ih lovila trojica lajavca. Jedan je bio sličan šarplanincu, drugi poput vučjaka ali manji. Uz njih se nalazio i crni mješanac. Čim su nas ugledali dali su se u bijeg, a nakon njihova pohoda ostao je pokolj. Sedam kokoši i dvoje pataka ležalo je mrtvo na blatnoj zemlji. Jedan je patak još davao znakove života, a ostala je perad bila sva u šoku, ispričao nam je Stojnić.

Prema opisu, i unatoč lošim fotografijama pasa snimljenih njihovim mobitelom, nije se točno dalo razaznati radi li se o istima koji su usmrtili i Košetove koze. I ovoga puta nemili događaj prijavljen je policiji koja je napravila zapisnik. Dan kasnije, to isto je po prijavi učinio i općinski komunalni redar, te će se u konačnici opet morati utvrđivati kome ti psi pripadaju da se namiri materijalna šteta. Stojnići, ne žele nikoga optuživati jer zato postoje organi reda i zakona. Kažu da pretpostavljaju tko je psima vlasnik, ali ne žele se zamjeriti upiranjem prstom jer svi se u ovome malome mjestu znadu, pa će se poput i svih ostalih do sada, i oni pokušati dogovoriti bez suda. Žalosno je, kažu, da se te pse ne drži pod kontrolom, jer ovakvo što nitko ne očekuje.

(Napisao i snimio Ivan GRGAT, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S