NEWS
valfresco

Članovi Lions cluba Poreč posjetili azil za životinje Happy end u Pazinu

8-IMG-20181004-WA0025
06.10.2018. 10:29; Učitavanja: 253; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Članovi Lions cluba Poreč posjetili azil za životinje Happy end u Pazinu

U četvrtak, 04. listopada, na Internacionalni dan prava životinja, članovi Lions Kluba Poreč su zajedno sa predsjednicom Snježanom Gutbier-Vidović i mladim Leićima posjetili azil za životinje u Pazinu. Na inicijativu i veliki angažman Anemarije Muzica Saitz sa suprugom Enzom, prikupljene su vrijedne donacije u vidu hrane, deka i drugih potrepština i tako su Lionsi ponovo potpomogli voditeljicu azila, gđu. Mae Isaksson u njenim nastojanjima da se životinjama omogući jedan pristojan boravak u skloništu.

Lionsi su saznali da je slonište započelo sa radom prije 8 godina. Prije 3 godine su dobili vodu, što im je znatno olakšalo rad. Na priključak struje još čekaju, ali se nadaju da će i to uskoro biti. Bez struje im je gotovo nemoguće prihvatiti donacije u vidu svježe hrane (ne mogu ih hladiti) i zato su  nažalost u velikom gubitku.

Osim ove donacije na inicijativu članova LC Poreč donacije je prikupljala udruga Otvoreno srce iz Buja za BAU MIAO Help koja će svoju donaciju također odnijeti u Hapy end.

Trenutačno u azilu boravi 60 pasa, 50 mačaka, 5 patki i 4 goluba.

Lionsi su bili dirnuti pričom o najstarijem psu, koji je sa svojih 14 godina tako oslabio da uopće više ne može hodati, ali kako voli plivati, na rukama ga nose do obližnjeg potoka i on tamo pliva po sat vremena..

Kako je ovaj dan bio i da Sv. Franje Asiškog, mladi svećenik iz Pazina se pridružio Lionsima i  blagoslovio azil.

Porečki Lionsi se zahvaljuju svim sugrađanima na podršci ovog izuzetno važnog projekta.

 

Lions Club Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email