NEWS

Casanovafest u petak i subotu

GO01795880
15.06.2017. 14:08; Učitavanja: 124; Početna / Lifestyle / Zabava / Casanovafest u petak i subotu

Deveti Casanovafest, festival ljubavi i erotike, održat će se u Vrsaru u petak i subotu, 16. i 17. lipnja. Riječ je o manifestaciji koja slavi povijesnu povezanost poznatog ljubavnika, zavodnika, pisca i diplomata Giacoma Casanove s Vrsarom u kojem je boravio dva puta i to 1743. i 1744. godine.

U petak u 19.30 sati biti će otvoreno Casanovino utočište u starome gradu u Ulici Gradskih vrata, a potom će u 20 sati na Trgu Degrassi biti uprizorena “Ljubav kroz povijest”.

– Upoznajte ljubav kroz povijesna razdoblja, riješite svoje ljubavne probleme kod gatare, a sve to uz glazbu i ples koje će se spojiti u zajedničku harmoniju. Počinjemo sa starom Grčkom kada se u ljubavi itekako uživalo, u rimskom razdoblju slavlje ljubavi se nastavilo, a sve se zaokrenulo u srednjem vijeku koji nije bio naklonjen ljubavi. Na bogatom baroknom dvoru saznajte tko je Casanova i što su drugi o njemu govorili, dok će vas tango podsjetiti što je ljubav danas, najavljuju program organizatori. U programu sudjeluju glumci i mješoviti vokalni ansambl Istra Inspirita, mješovita vokalna skupina Nešpula, Rimski hedonistički kutak by Ivna, Blues Brajders, Sand art by Nadia Ischia i Plesna škola Rosso Latinona.

Predstava se ponavlja i u subotu u isto vrijeme, na istome mjestu.

Festival se održava u organizaciji Turističke zajednice Vrsar u suradnji s Općinom Vrsar, Istra Inspiritom i Alpherom d.o.o. uz sponzorstvo Maistre d.d.

(S. B. Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
DSG 2020 -S