KONSTITUIRANO OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VIŽINADA

19225079_1414085908670564_5888420692701968533_n
15.06.2017. 18:20; ; Početna / Novosti / Okolne općine / KONSTITUIRANO OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE VIŽINADA

14. lipnja 2017. godine konstituirano je Općinsko vijeće Općine Vižinada. Potvrđeni su rezultati lokalnih izbora na kojima su predstavnici SDP-a dobili 6 mandata, IDS-a 4 mandata, te nezavisna lista Maksimiliana Ritosse 1 mandat.

Na listi SDP-a za načelnika je ponovno izabran Marko Ferenac, a za njegovog zamjenika Oliver Arman. Mandatno – verifikacijska komisija u sastavu Martina Dobrilović, Maksimilian Ritossa i Dario Baldaš, konstatirala je da će, s obzirom na nespojivost funkcija koje obnašaju Marko Ferenac i Oliver Arman, njihov mandat mirovati, te da će umjesto njih u sastav Vijeća s liste SDP-a ući Laura Kešac i Mauricio Poropat.
Njihovi su mandati verificirani pa će na ovaj način Općinsko vijeće Vižinade u slijedećem četverogodišnjem razdoblju raditi u sastavu: Laura Kešac (SDP), Neda Šainčić Pilato (SDP), Mauricio Poropat (SDP), Martina Dobrilović (SDP), Bojan Rosić (SDP), Vesna Radešić (SDP), Alen Laković (IDS), Dario Baldaš (IDS), Karin Radešić (IDS), Đordano Fatorić (IDS) i Maksimilian Ritossa (Nezavisna lista).
Najsvečaniji dio konstituirajuće sjednice bilo je proglašenje Nede Šainčić Pilato (SDP) za predsjednika, te Alena Lakovića (IDS) i Maksimiliana Ritosse (Nezavisna lista) za podpredsjednike Vijeća.
Treba naglasiti da je gospođa Neda Šainčić Pilato ujedno i predstavnica talijanske nacionalne manjine što je prvi put u povijesti demokratskih lokalnih izbora u Vižinadi da na čelo Općinskog vijeća dolazi osoba iz ove strukture žitelja Vižinade, a i da je prva žena u obnašanju jedne ovakve funkcije u Vižinadi do sada.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email