NEWS
Ljekarna

Otvoreno novo polivalentno igralište u Kukcima

2
15.06.2017. 10:26; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Otvoreno novo polivalentno igralište u Kukcima

Prigodnom svečanošću uz zabavu i druženje u srijedu, 14. lipnja 2017. službeno je otvoreno polivalentno igralište u porečkom naselju Kukci. Svečanosti su prisustvovali brojni mještani, mladi rekreativci, predsjednik Mjesnog odbora Nova Vas Zlatko Šalić i gradonačelnik Loris Peršurić koji je istaknuo kako je ovo još jedno novo polivalentno igralište od skoro tridesetak njih, ravnomjerno raspoređenih po porečkim naseljima.

-Drago mi je da je ovo igralište već postalo mjesto druženja mještana Kukci, ponajviše djece i mladih. Igralište će upotpuniti cijeli kompleks prije dvije godine otvorenog društvenog doma napravljenog uz veliki doprinos i zajedničkim snagama svih mještana, na što smo posebno ponosni. Sa izgradnjom polivalentnih igrališta nastavit ćemo i dalje u svim našim mjesnim odborima, rekao je gradonačelnik i rezanjem vrpce i službeno proglasio igralište otvorenim.

Polivalentno igralište nalazi se u neposrednoj blizini postojećeg društvenog doma, boćališta i dječjeg igrališta, a sadrži površinu za igranje nogometa, rukometa i košarke dimenzija 22 x 42 metra. Ukupna površina koju zauzima, omeđeno ogradom iznosi 1.080 metara kvadratnih.

Igralište je opremljeno golovima, koševima za košarku i klupama, a ograđeno je zaštitnom ogradom visine od dva do četiri metra. Za izvođenje zemljanih i asfalterskih radova, temeljem provedenog postupka nabave, angažirana se građevinska tvrtka Ekspert gradnja d.o.o. Buzet. Na igralištu je postavljena i javna rasvjeta sa suvremenim reflektorima, ukupno njih osam, a  sva ugrađena oprema u potpunosti je usklađena s europskim normama koje se odnose na ekološko svjetlosno zagađenje. Za postavljanje rasvjete temeljem provedenog postupka nabave, odabrana je građevinska tvrtka Đusto d.o.o. Poreč. Osim toga, u sklopu izgradnje igrališta uređena je i pristupna cesta, te okolni teren.

Grad je iz Proračuna za navedene radove izdvojio oko 500.000,00 kuna + PDV.

Osim igrališta u Kukcima, Grad Poreč-Parenzo je u posljednjih je godinu dana, intenzivno ulagao u izgradnju novih, te popravak i dopunu starih igrališta na svom području. Tako su postavljena igrala na dječjim igralištima  na novim lokacijama  – u Stanciji Portun,

Valkarinu, Stanciji Vodopija, Stanciji Diklić i Stanciji Gržina. Stara igrala su zamijenjena novima ili postavljena dodatna na već postojećim igralištima u Varvarima, naselju Mate Balota i Ladrovićima, te je postavljena zaštitna ograda oko još pet dječjih igrališta u ulicama I. M. Ronjgova i I. G. Kovačića, naselju Poreč –jug, Mihatovići i Stancija Bečić.

Potpuno nova polivalentna igrališta otvorena su lani u naselju Baderna i Veli Maj.

Grad Poreč i okolna prigradska naselja ukupno imaju 103 igrališta,od kojih je 25 polivalentno.

V.V. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email