NEWS
valfresco

Budi aktivan, a ne ovisan

13.04.2006. 00:00; Učitavanja: 39; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Budi aktivan, a ne ovisan
81991g_1.gif

Ovaj se program provodi u čitavoj Hrvatskoj, a ciljane skupine su srednjoškolci u zajednicama koje imaju problema s bolestima ovisnosti ili u kojima nema posebnih programa za mlade.

Porečka je škola odabrana za tribinu, kako nam je rekla voditeljica Aleksandra Vinkerlić, jer je u gradu izražen problem ovisnosti, a nakana je bila čuti što srednjoškolci o tome misle, odnosno potaknuti ih da se organiziraju oko zajedničkih programa kroz koje bi kvalitetno provodili slobodno vrijeme. Na tribinu su bili pozvani i odazvali su se tajnik lokalnog Društva Naša djeca Branko Čizmić, dr. Ante Ivančić, voditelj centra za izvanbolničko liječenje od ovisnosti, Vesna Kordić, pročelnica gradskog odjela za društvene djelatnosti, šef odsjeka društvenih djelatnosti Giuseppe Ghersinich i koordinatorica Centra za građanske inicijative Biserka Momčinović.

Porečke srednjoškolce trebalo je dobro animirati da se uključe, a na kraju tribine bilo je očito da uglavnom od Grada očekuju inicijativu. Nezadovoljni su što im se izvana ne nudi više prilika za kvalitetnije provođenje slobodnog radnog vremena, ali nisu pokazali da razumiju kako moraju tražiti da bi dobili, odnosno da moraju znati što točno žele od gradskih vlasti, rekla nam je voditeljica tribine.

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S