NEWS
valfresco

AB Maris će graditi najveći luksuzni turistički kompleks u Hrvatskoj

13.05.2006. 00:00; Učitavanja: 119; Početna / Gospodarstvo / AB Maris će graditi najveći luksuzni turistički kompleks u Hrvatskoj

U kompleksu će biti otvoreno 1000 radnih mjesta. Investitori će izgraditi i novu infrastrukturu kao preduvjet razvoja cijele priobalne zone.

Izgradnja najvećega turističkoga kompleksa luksuzne kategorije u Hrvatskoj "Porto Mariccio golf and yacht Resort", u sklopu kojeg će se graditi i igralište za golf, započet će na jesen 2006. godine.

Jack Nicklaus, legendarni igrač golfa i jedan od najboljih projektanata igrališta za golf na svijetu, projektirat će igralište za golf u sklopu budućega kompleksa "Porto Mariccio golf and yacht Resort" u Istri. Tim je povodom Nicklaus posjetio Zagreb i Istru.

U sklopu kompleksa Nicklaus projektirat će Championship igralište za golf s 18 rupa. Links igralište s prvih devet rupa ležat će djelomično uz more, a preostalih 9 rupa bit će uklopljeno u krajolik. Predviđeno je i golfsko vježbalište za početnike, tzv. Golf akademija.

Jack Nicklaus legendarni je, dugo godina najbolji igrač golfa na svijetu. Svi važniji golferski časopisi na svijetu proglašavali su ga "golferom stoljeća". Prošle je godine Jack Nicklaus odigrao svoj zadnji British Open i doveo SAD do pobjede u Presidents kupu. Georg Bush dodijelio mu je Predsjedničku medalju slobode, najveću počast koju može dobiti civilna osoba u SAD-u.

Nicklaus je dobitnik i ESPY nagrade za životno djelo, nagrade Vince Lomobardi te nagrade za sportsku legendu Muhammad Ali. Pet desetljeća igranja golfa, 105 pobjeda na profesionalnim turnirima u cijelome svijetu i rekordnih 20 naslova osvojenih na glavnim turnirima rezime su Nicklausove golferske karijere.

No, ništa manje uspješna nije niti njegova druga karijera. Nicklaus slovi za jednog od najboljih i najcjenjenijih projektanata igrališta za golf na svijetu. Golf Digest proglasio ga je vodećim svjetskima aktivnim dizajnerom. Dobitnik je brojnih najvećih priznanja udruženja arhitekata i graditelja terena za golf. Osobno je projektirao ili redizajnirao 245 terena u cijelome svijetu. Od svih igrališta s potpisom Jacka Nicklausa već ih je 47 bilo uvršteno u selekciju 100 najboljih igrališta na svijetu.

(index.hr, 13.05.2006)

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S