NEWS

100-tinjak gostiju odvozilo besplatne vođene biciklističke ture Poreštinom

20180419_1012361
15.06.2018. 22:30; Učitavanja: 257; Početna / Gospodarstvo / 100-tinjak gostiju odvozilo besplatne vođene biciklističke ture Poreštinom

Svaki početak je težak, posebno kad se predstavlja novi sadržaj koji treba pridonijeti prepoznatljivosti i kvaliteti turističke destinacije, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik u trenutku kad je u turističku ponude Poreča, koji u ovom trenutku bilježi 4 posto više gostiju nego u istom razdoblju prošle godine, po prvi puta uvedena promocija destinacije uvođenjem besplatne MTB tura pod nazivom ‘Free Poreč MTB Tours – kroz porečke šume, vinograde i maslinike’.

Kako je predsezonski dio ovoga četvrtka (14.06.) okončan možemo sa zadovoljstvom konstatirati da je kroz bike ture prošlo 100 – tinjak MTB sudionika, najviše sa naših glavnih emitivnih tržišta – njemačkog, austrijskog te slovenskog.
Svi su gosti redom odsjeli u nekom od Porečkih smještajnih kapaciteta, a do informacije o besplatnim MTB turama  su došli bilo putem tiskanih letaka, plakata ili po preporuci gostiju koji su ture već odvozili. Najpozitivniji dojmovi odnose se na prirodu, zelenilo, mir te pitoreskna mjesta kroz koja su prolazili, kao i turističke atrakcije koje su putem posjetili : Jamu Baredine, Muzej traktora, Park skulptura Dušana Džamonje i sl.
Ovim projektom Turistička zajednica želi ojačati image Poreča kao bike friendly destinacije te popularizirati biciklizam i MTB staze Poreštine kao i dodatno valorizirati ponudu klastera Poreštine. Uspjeh koji su besplatne bike ture polučile u prvom dijelu projekta dokaz su da je program opravdan, i da je ovo najbolji mogući način za upoznavanje ljepota naše destinacije, naglasio je Nenad Velenik.

Besplatne MTB ture krenule su sredinom travnja i organizirane su svakog ponedjeljka i četvrtka. Za realizaciju projekta TZ Grada Poreča izdvojila je ove godine 50.000 Kn, a voditelj projekta je Sascha Wiese. U špici sezone ture nisu predviđene, pa je tako slijedeća besplatna MTB tura na programu tek 15. rujna.

vezani članak:
Besplatne vođene biciklističke ture Poreštinom – nova ponuda iz TZ Grada Poreča

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
HALF 2020-S2
DSG 2020 -S