NEWS
Pentola Porec S2 102020

Besplatne vođene biciklističke ture Poreštinom – nova ponuda iz TZ Grada Poreča

IMG_4517
11.04.2018. 23:37; Učitavanja: 351; Početna / Gospodarstvo / Besplatne vođene biciklističke ture Poreštinom – nova ponuda iz TZ Grada Poreča

U cilju poboljšanja kvalitete boravka gostiju na području Poreča, u hotelskom, kamping i privatnom smještaju, Turistička zajednica Poreča javnosti je predstavila novi projekt, koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete boravka gostiju, povećanju broja noćenja ali i boljoj i atraktivnijoj promociji destinacije Poreč tijekom pred i post turističke sezone.

Uvođenjem poludnevnih, besplatnih, MTB tura od 15. travnja do 15.lipnja te od 15. rujna do 15. listopada za sve goste i fanove pedaliranja MTB-a u prirodi, šumskim stazama, maslinicima, vinogradima i prirodnim lungo mare šetnicama, na širem području Poreča, želi se stvoriti nova ‘slika’ Poreča u vrijeme kad je kupanje u moru i sunčanje, zbog niskih temperatura još uvijek, za mnoge, upitno.

Želimo segment biciklizma, prilično prisutnog u turizmu Poreča, podignuti na višu razinu na način da svim fanovima MTB biciklizma, tijekom pred i post sezone, kojih među gostima Poreča iz godine u godinu ima sve više, omogućimo besplatni, organiziraniji, obilazak Poreča, popularizaciju biciklističkih staza na Poreštini kao i prepoznavanje Poreča prijateljskom destinacijom svim ljubiteljima MTB-a, rekao je na pressici predstavljajući po prvi puta novi projekt promocije Poreča i Poreštine, direktor TZG Nenad Velenik. Pedaliranjem bicikla prostorom Poreštine dodatno će se vrednovati ponuda Clustera Poreštine s naglascima obilazaka turističkih atrakcija poput Jame Baredine, Parka skulpture Dušana Džamonje ili ‘običnu’ vožnju bicikla stazama uz samu morsku površinu.

Kako bi nova turistička ponuda gostima Poreča, tijekom pred i post turističke sezone, bila pristupačna TZ Poreča provodi promotivnu kampanju pa je za hotele i kampove štampan promotivni plakat i letak, sa svim informacijama kako se uključiti u MTB obilazak Poreštine dok će privatni iznajmljivači smještaja na području Poreča biti obaviješteni posredstvom newslettera.

Turistička zajednica Poreča organizirat će i prezentacije nove ponude Poreča gostima u pred i post sezoni, voditeljima turističkih agencija, voditeljima recepcija hotela, kampova i hostela kako bi što veći broj gostiju Poreča imao informaciju o novoj turističkoj bike ponudi Poreča, naglasio je direktor TZG Poreč Nenad Velenik.

Sudjelovanje gostiju ali i Porečana u ‘obilasku’ Poreča, vožnjom bicikla šumskim stazama, vinogradima, maslinicima i obalnim šetnicama u dužini od 30-tak do 50-tak kilometara, gosti Poreča morat će javiti na telefonski broj, dan prije polaska na vožnju, objavljen na plakatima, flajerima ili na Viber ili WhatsApp, pojasnio je novinarima Sascha Wiese, voditelj projekta besplatnih MTB tura na području Poreča.

Uz obaveznu kacigu i drgu bike opremu, uz poželjnu dobru kondiciju, posjedovanje ili najam bicikla, MTB biciklisti moći će odabrati južnu trasu, prema Funtani, Vrsaru ili sjevernu rutu obilaska Poreštine stazom Parenzane do Nove Vasi i Červar Porta pa do Poreča, pojasnio je Wiese novinarima. ‘Start’ će za obje trase, ponedjeljkom i četvrtkom u 9 sati, biti će na porečkoj Peškeri a vožnja prirodom Poreštine trajat će, ovisno o dužini i težini trase, 4 do 5 sati.

Prvi koraci u proširenju promocije prostora Poreča i Poreštine koštat će TZG Poreč 50.000 kuna. No investicija neće biti ‘puštena’ niz vjetar budući povećanje broja noćenja u pred i post sezoni, a u kontekstu akcije ‘Hrvatska 365’, za porečki a isto tako za hrvatski turizam nije beznačajni detalj.

Od 1. siječnja do 10. travnja ove godine u Poreču je ostvareno 132.000 noćenja, 40.000 noćenja više nego prošle godine u istom razdoblju. Otvaranje novih programa, iskoraci TZG Poreč u stvaranju uvjeta za bolje turističke rezultate Poreča i Hrvatske i više su nego dobrodošli !

(DM, ipress.hr)

pregled ponude:

FREE POREČ MTB TOUR – SJEVER  

Sjeverna ruta nas vodi iz uvale Peškera do atraktivne biciklističke staze Parenzane kojom je nekad prometovao vlak na relaciji Poreč-Trst. U prvom dijelu ture otkrivamo unutrašnjost Istre, šumu Grabovicu ispresijecanu puteljcima kao stvorenim za MTB. Prolazimo kroz selo Nova Vas i nastavljamo kroz vinograde i maslinike lagano se spuštajući prema moru. Tu pedaliramo kroz turističko naselje Červar Porat i nastavljamo vožnju uz slikovite plaže putem koji nas vraća na početnu točku otprilike u 13:30.  

Tehnički opis

Vrsta biciklističke staze: MTB staza
Dužina staze: 36 km
Najviša točka: 150 m n/m
Akumulirani uspon: 300 m
Trajanje: 4-5 sati
Težina staze: srednje zahtjevna
  

Preuzmite GPX zapis

Visinski dijagram:


Detalji
Raspoloživo: svaki ponedjeljak od 15.04. do 15.06. i od 15.09. od 15.10.
Vrijeme sastajanja: okupljanje u 8:45, polazak u 9:00
Planirani povratak: oko 13:30
Polazna i krajnja točka: uvala Peškera
Vodič: jedan vodič na svakih 20 biciklista
Jezici: hrvatski, engleski i njemački

 


FREE POREČ MTB TOUR – JUG  

Iz uvale Peškera krećemo na vožnju oko prekrasnog starog grada Poreča do turističkog naselja Brulo. Zatim se usmjeravamo prema unutrašnjosti gdje nas čekaju djelomično uski i izazovni MTB putovi koji vode kroz duboku hladovinu. Prolazimo preko Stancije Bečić i po želji isprobavamo dio staze koja se koristi za XC utrke biciklističkog kluba Poreč. Dalje vozimo kroz mjesto Dračevac prema šumi Kontija na obroncima Limskog zaljeva, najbolje očuvanog rezervata šumske vegetacije u Istri. Na pojedinim mjestima zastajemo kako bismo upili predivan pogled na zaljev. Zatim nastavljamo vožnju prema obalnom mjestu Vrsar u kojem se nekada provodio čuveni Giacomo Casanova. Vozimo se uz obalu preko Funtane i Zelene Lagune uživajući u pogledu na more, a do početne točke stižemo između 13:00 i 14:00.  

Tehnički opis
Vrsta biciklističke staze: MTB staza
Dužina staze: 45 km
Najviša točka: 150 m n/m
Akumulirani uspon: 450 m
Trajanje: 4-5 sati
Težina staze: srednje zahtjevna  

 

Preuzmite GPX zapis

Visinski dijagram:

Detalji
Raspoloživo: svaki četvrtak od 15.04. do 15.06. i od 15.09. do 15.10.
Vrijeme sastajanja: okupljanje u 8:45, polazak u 9:00
Planirani povratak: oko 13:30
Polazna i krajnja točka: uvala Peškera
Vodič: jedan vodič na svakih 20 biciklista
Jezici: hrvatski, engleski i njemački

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email