NEWS

Župan Miletić primio nagrađene poduzetnice iz Istre

IMG_1
06.07.2023. 00:06; ; Početna / Gospodarstvo / Župan Miletić primio nagrađene poduzetnice iz Istre

Istarski župan Boris Miletić je danas upriličio prijem za nagrađene poduzetnice iz Istarske županije, članicu uprave Arena Hospitality Group Manuelu Kraljević i ravnateljicu i osnivačicu pulskog Dječjeg vrtića „Maslačak“ Morenu Ravnić, a kojem su prisustvovale i predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, te predsjednica istarskog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG Gordana Restović. Naime, na 5. konferenciji žena poduzetnica i svečanosti obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica, koja je koncem svibnja održana u Zagrebu, dodijeljena su priznanja najuspješnijim ženama poduzetnicama s područja Hrvatske. Menadžericom godine za 2022. godinu je proglašena Manuela Kraljević, a u kategoriji socijalnog poduzetništva nagrada je dodijeljena Moreni Ravnić. Nagrade dodjeljuje Nacionalna udruga poslovnih žena KRUG u suradnji s HGK. 

Župan Miletić je od srca čestitao nagrađenim poduzetnicama, te je kazao da put do vrha nije lagan, a ostati na vrhu je još teže i zahtijeva puno truda, rada i odricanja.

„Vaš uspjeh može zasigurno poslužiti kao poticaj i primjer ostalima, stoga treba isticati da se može kada se hoće, a upravo ste vi dokazale da možete, da želite i da ste uspjele. Navest ću i primjer Istarske županije gdje od 14 upravnih tijela i službi na čelu njih 10 su žene, a imamo i predsjednicu te potpredsjednicu županijske Skupštine te zamjenicu župana“, rekao je župan.

Članica uprave Arena Hospitality Group Kraljević istaknula je Jaklin Majetić i Restović kao dvije snažne žene koje su zaslužne i koje guraju tu cijelu žensku inicijativu, tijekom cijele godine, kroz razne aktivnosti i okupljanja na kojima se osjeća jedna jako pozitivna energija.

„Na takvim susretima imamo prilike upoznavati nove žene i nove mlade poduzetnice i umrežavati se. Mislim da naša županija može biti ponosna na to što imamo. Zahvalna sam što smo Morena Ravnić i ja prepoznate, a na području Istre imamo još more takvih žena.“, istaknula je Kraljević.

Predsjednica istarskog ogranka KRUG-a Restović se osvrnula na samu Udrugu poslovnih žena Hrvatske koja djeluje više od 30 godina i svoje utemeljenje i djelovanje veže uz rad HGK-a. Udruga, koja broji šest ogranaka u državi, radi na poboljšanju položaja poslovnih žena u društvu, poticanjem ženskog poduzetništva, poslovne kulture i etike poslovanja. Aktivnosti KRUG-a su edukacija, umrežavanje, promocija postignuća poslovnih žena, djelovanje prema javnim organizacijama i institucijama, te povezivanje sa srodnim udrugama u zemlji i inozemstvu.

„Jako nam je drago što ove godine imamo dvije nagrađene članice. Za godišnju nagradu raspiše se natječaj i mogu se javiti sve poduzetnice u Hrvatskoj, a sama prijava je vrlo zahtjevna i detaljna“, rekla je Restović.

„Istra ima najviše nagrađenih menadžerica u Hrvatskoj u zadnjih 20 godina što je prvenstveno pokazatelj snage gospodarstva, ali i uvažavanja žena na vodećim funkcijama. Smatramo da je to jedna vrlo važna i vrijedna slika Istre i sjajan poticaj za okolinu i mlade žene da se ohrabre“, kazala je Jaklin Majetić dodajući kako je upravo iz Istre krenula inicijativa za uvođenjem nagrade u kategoriji socijalnih djelatnosti. 

„Osobno sam jako ponosna i sretna zbog priznanja. 33 godine imam privatni vrtić, a svi znaju da je on kvalitetan i da smo se dokazali kroz brojne projekte i suradnje“, rekla je ravnateljica dječjeg vrtića Morena Ravnić.

 

KABINET ŽUPANA

Print Friendly, PDF & Email